5 головних помилок при засолюванні огірків

Приготування малосольних чи солоних огірків – то проста справа. Однак, виявляється, дуже часто недосвідчені господині при цьому допускають значні помилки.

Помилки при засолюванні огірків

1. Перед консервацією не замочують огірки у воді

Усім відомо, що огірки напередодні заливають холодною водою та дають їм помокнути протягом 4-8 год., щоб у засолці вони були хрусткими та пружними.

2. Беруть огірки для консервування не того сорту чи старі

Для консервування беріть молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки є салатним сортом, який не підійде для таких цілей. Якщо ростуть на грядках огірки з білими голочками, вони також не годяться для засолки.

Сортуйте овоч за розмірами, щоб у банці були дрібні та великі огірки. Перерослі та з гіркістю краще теж не беріть для засолювання.

3. Беруть воду з-під крана

Солити чи засолювати огірки водою з-під крана не можна, якщо вона хлорована, щоб не втратити продукти. Найкраще беріть воду з колодязя чи джерела або купіть у баклажках.

4. Використовують дрібну чи йодовану сіль

Не підходить для консервації йодована сіль, бо від неї продукти стають неприємного присмаку. А звичайна дрібна сіль «Екстра» надає огіркам м’якість та може зірвати кришку при зберіганні. Придбайте краще спеціальну морську сіль чи кам’яну «Помел № 1».

5. Не проводять стерилізації банок та кришок

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через бруд, який імовірно був у продуктах. Патогенні організми добре розмножуються у таких герметичних умовах. Ще у брудній тарі після консервування утворюється пліснява, яка є дуже небезпечною для здоров’я людини.

«Погляд часу» №31-29.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *