А на обід голубці

А на обід голубці
А на обід голубці

Капусту для голубців найкраще вибирати щільну, рівну середнього розміру, трішки сплюснуту. Саме у таких качанів листки тонкі та оптимального розміру.

Із гречкою у грибному соусі

  • 1 капустина,
  • 150 г гречаної крупи,
  • 25 г сушених грибів,
  • 2 цибулини,
  • 1 ст. л. борошна,
  • панірувальні сухарі,
  • олія,
  • сіль,
  • перець.
Голубці із гречкою у грибному соусі
Голубці із гречкою у грибному соусі

Качан капусти відварити у підсоленій воді, розібрати на листки. Зварити гречку, додавши 2 ст. л. олії та сіль за смаком. У капустяні листки класти по 2-3 ст. л. гречаної каші, загорнути.

Голубці обваляти у панірувальних сухарях і обсмажити на олії.

Для приготування соусу сушені гриби замочити на 3-4 год., відварити. Дрібно нарізану цибулю підсмажити разом із пшеничним борошном, додати грибний бульйон, дрібно посічені гриби, сіль, чорний перець, закип’ятити і зняти з вогню.

Із сосисками

  • 1 головка молодої капусти,
  • 1 кг картоплі,
  • 1 цибулина,
  • 2 упаковки сосисок,
  • 2 упаковки твердого сиру у скибочках (сир вибирайте на свій смак),
  • 1 морквина,
  • 1 яйце,
  • 200 мл сметани,
  • 2 ст. л. борошна,
  • 2 ст. л. вершкового масла,
  • сіль,
  • перець,
  • зелень.
Голубці із сосисками
Голубці із сосисками

Капусту розпарити і розібрати на листки. Картоплю натерти на дрібній тертці, викласти у друшляк, щоб стекла зайва рідина, посолити і поперчити, додати 1 яйце.

Кожну сосиску загорнути у шматочок сиру. На капустяний лист викладати 2 ст. л. картопляної маси, зверху класти сосиску в сирі і загорнути, як голубець. Обсмажити з усіх боків на сильному вогні на маслі і скласти у деко з високими бортиками.

Приготувати соус. Підсмажити на жирі, що залишився, подрібнені цибулю і моркву, додати борошно, сметану. Якщо виходить надто густо, трішки розвести водою.

Додати сіль, спеції. Залити соусом голубці, накрити деко фольгою і поставити у розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хв. Дістати голубці, посипати свіжою зеленню.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *