А спечімо… бублики!

Є різні способи приготування бубликів. Для одних тісто потрібно варити в молоці, інші просто смажаться на сковорідці на олії – швидко і смачно. Сподіваємося, що якийсь із рецептів бубликів (а може, й усі) вам таки припаде до душі і ця смакота з’явиться на вашому столі.

Способи приготування бубликів
Звичайні

Склад:

  • 200 г борошна,
  • 1 скл. молока,
  • 50 г вершкового масла,
  • 3 яйця,
  • сіль – на кінчику ножа.

Приготування

Зварити молоко з маслом і запарити ним борошно, помішуючи, щоб утворилася однорідна маса. Додати яйця, сіль і замісити тісто, поставити його на 2 год. у холодне місце.

Після цього викласти на посипану борошном дошку, зробити валик завтовшки пів пальця і з нього – бублики. Змастити їх яйцем, викласти на змащене жиром деко, посипати маком і випікати в гарячій духовці при температурі 210-220 °С 20 хв.

Ці ж бублики можна смажити на олії, але тоді їх не потрібно змащувати яйцем і посипати маком.

Із тертого сиру

Склад:

  • 300 г борошна,
  • 50 г вершкового масла,
  • 100 г сиру,
  • яйце,
  • 3 жовтки,
  • 20 г дріжджів,
  • 0,5 скл. молока,
  • 3 ст. л. цукру,
  • на кінчику ножа сіль,
  • ванілін.

Приготування

Розтерти масло з цукром, поступово додаючи тертий сир, яйце й жовтки, розведені в молоці дріжджі, сіль і під кінець – борошно. Тісто добре вимісити, поставити в тепле місце, щоб підійшло.

Після цього розкачати валик і зробити бублики. Знову поставити, щоб тісто підійшло, потім змастити яйцем, викласти на змащене жиром деко й випікати в гарячій духовці при температурі 220-240 °С 20 хв.

Гарячі бублики посипати цукровою пудрою з ваніліном.

Смажені

Склад:

  • 250 г борошна,
  • 50 г вершкового масла,
  • 20 г дріжджів,
  • 1 жовток,
  • 0,5 скл. сметани або кефіру,
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготування

Усі продукти викласти в посудину для тіста, додати розведені дріжджі і замісити некруте тісто. Поставити в тепле місце, щоб підійшло.

Потім викласти на посипану борошном дошку, викачати валик і зробити бублики. Поставити, щоб підійшли, і смажити на олії.

Гарячі бублики посипати цукровою пудрою.

Солодкі

Склад:

  • 200 г вершкового масла,
  • 100 г цукру,
  • 2 варених яєчних жовтки,
  • протертих через сито,
  • 200 г борошна.

Приготування

Замісити тісто (за бажання можна додати лимонну цедру і ванілін). Готове тісто покласти у холодильник. Після того, як затвердне, розкачати з нього валики і зробити бублики.

Змастити збитим білком, посипати цукром, викласти на змащене жиром деко й випікати в добре розігрітій духовці на середньому вогні, поки вони не зарум’яняться.

На сметані

Склад:

  • 500 г борошна,
  • 4 яйця,
  • 100 г вершкового масла чи маргарину,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ст. л. сметани,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • мак.

Приготування

Жир перетерти з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, сметану, посолити й замісити тісто. Зробити бублики і вкинути їх у підсолений окріп. Коли спливуть, витягнути друшляком, дати стекти воді, змастити білком, посипати маком, викласти на змащене жиром деко й відразу ж поставити в гарячу духовку.

Випікати при температурі 210-220 °С 20 хв.

Солоні

Склад:

  • 2 скл. борошна,
  • 200 г маргарину,
  • 3 яйця,
  • 1 ч. л. сухих дріжджів,
  • 2 ст. л. води (щоб розвести дріжджі),
  • 1/4 ч. л. солі.

Приготування

Маргарин перетерти з борошном. Додати розведені дріжджі, яєчні жовтки й замісити тісто. Його поставити на 2-3 год. у холодильник.

Зробити бублики. Викласти їх на деко, змочене водою, змастити білком і зверху посипати сіллю за смаком. Випікати в духовці при середній температурі до золотистого кольору.

  «Погляд часу» №43-21.10.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *