Аби техніка служила довго

Аби техніка служила довго

Пилосос

Найчастіше неправильно експлуатується пилосос. Люди забувають або не знають, що фільтр потрібно чистити щонайменше двічі-тричі на місяць. Друга причина поломки пилососа – його перегрів. Ми звикли увімкнути цей агрегат та пилососити ним усі кімнати, що є в домі. Проте в інструкції чітко вказано, що максимальний термін роботи пилососа не повинен перевищувати 15 хвилин.

Поприбирали одну-дві кімнати – і потрібно вимкнути пилосос, аби його мотор не перегрівався, а металеві обмотки не плавилися. Потім прибирання можна продовжити.

Холодильник

Також частим «гостем» сервісних центрів є холодильники. Причина поломки цієї техніки – незлитий стік талої води, про який господарі часто не знають. У статичних холодильниках, у яких відсутня система «ноу-фрост», на задній стінці є ємність, куди стікає тала вода. Її час від часу потрібно зливати. Багато хто не знає цього, і саме банальна халатність стає причиною корозії металевих трубок, які потім дуже важко відремонтувати.

Пральна машина

На третьому місці щодо неправильної експлуатації техніки є пральна машина. Сьогодні її ремонт досить дорогий, а причини поломки зазвичай банальні. Власники забувають про те, що їх потрібно раз на місяць чистити від накипу з допомогою спеціальних порошків або лимонною кислотою. Достатньо засипати ці засоби, увімкнути порожню пральну машину, температуру виставити не менше ніж 60 °С. Також потрібно чистити фільтр, через який подається вода до машини.

Блендер

Потрібно пам’ятати, що в цих агрегатах багато пластмасових механізмів, які легко ламаються, якщо ними перемелювати не призначені для цього продукти. Блендером можна молоти лише м’які продукти – фрукти, варені овочі, нетверді сухофрукти, смузі з ягід та інше. У чаші блендера не можна збивати гарячі продукти, щоб не було перевантаження мотора. До того ж від гарячого може помутніти пластмасова чаша блендера.

Кавомолка

Майже всі господині мають удома кавомолку, якою перемелюють каву, цукор, мак, горіхи, приправи та багато іншого. Проте виявляється, що цей агрегат не призначений для такого широкого спектру продуктів. Категорично не можна подрібнювати цукор в кавомолці, адже цукрова пудра потрапляє під ніж та кристалізується там. Саме це стає причиною частих поломок цієї техніки. Після користування кавомолку потрібно завжди мити. У жодному разі не можна залишати її брудною, адже подрібнені продукти потрапляють у маленькі отвори або тріщинки, які потім вимити звідти дуже важко.

Отож пам’ятайте, що перед використанням побутової техніки, яка недешева, потрібно читати інструкцію, аби бути впевненим, що прилади не ламатимуться, а довго служитимуть, полегшуючи, таким чином, нам роботу по господарству.

FacebookTwitterPinterest