Абрикосовий манник на кефірі
Абрикосовий манник на кефірі виходить неймовірно ніжним та повітряним завдяки манці.

Склад:
- Борошно – 70 г,
- манка – 180 г,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 70 г,
- кефір – 230 мл,
- вершкове масло – 50 г,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- абрикоси – 4 шт.,
- цукрова пудра – для посипки.
Приготування
Змішайте манку з кефіром і накрийте плівкою в контакт. Манка повинна просочитися рідиною та набухнути.
Збийте яйця з цукром добіла.
Абрикоси розріжте навпіл і дістаньте кісточки.
До манки, що підійшла, додайте борошно з розпушувачем, яєчну суміш і розтоплене вершкове масло. Замісіть рідке тісто.
Змастіть форму для випікання невеликою кількістю олії, вилийте тісто, а зверху викладіть половинки абрикосів. Випікайте 40-50 хв. при 165 °С.
Перед подачею манник рясно посипте цукровою пудрою.
«Уют» №30-21.07.2022