Абрикосовий манник на кефірі

Абрикосовий манник на кефірі виходить неймовірно ніжним та повітряним завдяки манці.

Абрикосовий манник на кефірі

Склад:

  • Борошно – 70 г,
  • манка – 180 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 70 г,
  • кефір – 230 мл,
  • вершкове масло – 50 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • абрикоси – 4 шт.,
  • цукрова пудра – для посипки.

Приготування

Змішайте манку з кефіром і накрийте плівкою в контакт. Манка повинна просочитися рідиною та набухнути.

Збийте яйця з цукром добіла.

Абрикоси розріжте навпіл і дістаньте кісточки.

До манки, що підійшла, додайте борошно з розпушувачем, яєчну суміш і розтоплене вершкове масло. Замісіть рідке тісто.

Змастіть форму для випікання невеликою кількістю олії, вилийте тісто, а зверху викладіть половинки абрикосів. Випікайте 40-50 хв. при 165 °С.

Перед подачею манник рясно посипте цукровою пудрою.

«Уют» №30-21.07.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *