Адоб із баклажанів
З огляду на те, що баклажани смачні в будь-якому вигляді, цей спосіб їх приготування повинен звалити любителів овочів наповал!
- Баклажани – 1,5 кг,
- олія – 80 л,
- соєвий соус – 80 мл,
- оцет – 80 мл,
- часник – 6 зубків,
- сіль – 15 г,
- чорний мелений перець – 1 ч. л.
Баклажани очистіть від шкірки й наріжте на невеликі кубики. Посоліть. Залиште на 20 хв., щоб баклажани виділили сік і зійшла гіркота. Промийте кубики баклажана водою і промокніть сухою серветкою.
Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, додайте половину баклажанів і обсмажте до рум’яності (якщо готувати їх усі відразу, вони протушкуються, але не обсмажаться). Викладіть готові шматочки й повторіть те ж саме з рештою.
У порожню сковороду покладіть нарізаний часник і чорний перець. Залийте приправи оцтом і соєвим соусом, доведіть суміш до кипіння й потримайте її на вогні 5 хв. Додайте баклажани. Тушкуйте їх у соусі кілька хвилин, періодично помішуючи.