Аджика з яблук

Із кислих плодів виходить чудова консервована аджика при додаванні часнику, прянощів і, для бажаючих отримати продукт погостріше, гіркого перцю.
Існує багато рецептів аджики, які далекі від оригінальної – гострої та пастоподібної. Багато господинь готують «український» варіант цієї страви з яблуками та морквою.
Склад:
- помідори – 5 кг,
- цибуля – 0,5 кг,
- морква – 1 кг,
- часник – 200 г,
- яблука – 1 кг,
- солодкий перець – 300 г,
- гіркий перець – 4 шт.,
- олія – 500 г,
- цукор – 200 г,
- сіль – 100 г.
Приготування
Цибулю, моркву, яблука потрібно промити, почистити від шкірки, та натерти на тертці як на деруни, або перемолоти на м’ясорубці на відповідній насадці.
Помідори та перець помити і пропустити через м’ясорубку чи подрібнити у блендері.
Змішати всі інгредієнти окрім часнику, гіркого перцю і поставити на плиту варитися 2 год.
У кінці додати часник та гострий перець, добре вимішати, закип’ятити ще 15 хв. Аджику обов’язково скуштуйте, чи до смаку посолена, чи в міру гостра.
Гарячою аджикою наповнити стерилізовані банки і відразу закрутити.