Аджика з яблук

аджика з яблук
Аджика з яблук

Із кислих плодів виходить чудова консервована аджика при додаванні часнику, прянощів і, для бажаючих отримати продукт погостріше, гіркого перцю.
Існує багато рецептів аджики, які далекі від оригінальної – гострої та пастоподібної. Багато господинь готують «український» варіант цієї страви з яблуками та морквою.

Склад:

  • помідори – 5 кг,
  • цибуля – 0,5 кг,
  • морква – 1 кг,
  • часник – 200 г,
  • яблука – 1 кг,
  • солодкий перець – 300 г,
  • гіркий перець – 4 шт.,
  • олія – 500 г,
  • цукор – 200 г,
  • сіль – 100 г.

Приготування

Цибулю, моркву, яблука потрібно промити, почистити від шкірки, та натерти на тертці як на деруни, або перемолоти на м’ясорубці на відповідній насадці.

Помідори та перець помити і пропустити через м’ясорубку чи подрібнити у блендері.

Змішати всі інгредієнти окрім часнику, гіркого перцю і поставити на плиту варитися 2 год.

У кінці додати часник та гострий перець, добре вимішати, закип’ятити ще 15 хв. Аджику обов’язково скуштуйте, чи до смаку посолена, чи в міру гостра.

Гарячою аджикою наповнити стерилізовані банки і відразу закрутити.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *