Аджика
Аджика – продукт, який прийшов до нас із кухні Абхазії. Її подають до м’яса, риби, використовують як маринад для шашлику та інших страв.

Склад:
- 1. 2 кг помідорів,
- 3 кг болгарського перцю,
- 3 перці чилі,
- 2 головки часнику,
- 250 г оцту,
- 250 г олії,
- 250 г цукру,
- 2 ст. л. солі.
Приготування
Усі овочі помити, почистити, змолоти на м’ясорубці (окремо). До пюре з болгарського перцю влити олію, оцет, всипати цукор і варити протягом 20 хв., влити пюре з помідорів і варити ще 20 хв., додати змелений перець чилі й натертий часник, проварити ще 5 хв., посолити і знову довести до кипіння.
Розлити гарячу аджику в банки й закупорити.
Склад:
- 2. 4 кг помідорів,
- 1 кг моркви,
- 1 кг кислих яблук,
- 1 кг болгарського перцю,
- 0,5 л олії,
- 2 перці чилі,
- 2 головки часнику,
- сіль – до смаку.
Приготування
Усі овочі помити, почистити, перемолоти на м’ясорубці, посолити, влити олію і варити в емальованому посуді 2,5 год., додати подрібнений часник і варити ще 30 хв.
Банки і кришки простерилізувати, розлити гарячу аджику в банки і закупорити.
«Погляд часу» №36-1.09.2022