Аджика

Аджика – продукт, який прийшов до нас із кухні Абхазії. Її подають до м’яса, риби, використовують як маринад для шашлику та інших страв.

Аджика

Склад:

  • 1. 2 кг помідорів,
  • 3 кг болгарського перцю,
  • 3 перці чилі,
  • 2 головки часнику,
  • 250 г оцту,
  • 250 г олії,
  • 250 г цукру,
  • 2 ст. л. солі.

Приготування

Усі овочі помити, почистити, змолоти на м’ясорубці (окремо). До пюре з болгарського перцю влити олію, оцет, всипати цукор і варити протягом 20 хв., влити пюре з помідорів і варити ще 20 хв., додати змелений перець чилі й натертий часник, проварити ще 5 хв., посолити і знову довести до кипіння.

Розлити гарячу аджику в банки й закупорити.

Склад:

  • 2. 4 кг помідорів,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг кислих яблук,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 0,5 л олії,
  • 2 перці чилі,
  • 2 головки часнику,
  • сіль – до смаку.

Приготування

Усі овочі помити, почистити, перемолоти на м’ясорубці, посолити, влити олію і варити в емальованому посуді 2,5 год., додати подрібнений часник і варити ще 30 хв.

Банки і кришки простерилізувати, розлити гарячу аджику в банки і закупорити.

«Погляд часу» №36-1.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *