Афганський наполеон

Афганський наполеон

Кожен ласун мріє про великий торт. Цю мрію легко втілити у реальність, приготувавши дивовижний афганський наполеон.

Родзинкою даного витвору стане велика кількість горіхів і хрустке безе. А кого бентежить така кількість згущеного молока, радимо спочатку спробувати. Усі побоювання відразу ж розвіються.

Торт виходить дуже ситним. Тому якщо ви запросили багато друзів на чаювання, ласощів вистачить на всіх.

Склад:

  • Борошно – 4 скл.,
  • вершкове масло – 750 г,
  • яйця – 6 шт.,
  • сметана – 1 ст. л.,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • цукор – 1,5 скл.,
  • грецькі горіхи – 200 г,
  • згущене молоко – 350 г,
  • згущене молоко варене – 350 г.

Приготування:

Натираємо 300 г охолодженого масла, змішуємо з борошном і розпушувачем. Перетираємо всю масу у крихту.

Відокремлюємо жовтки, збиваємо. Змішуємо зі сметаною і додаємо до крихти.

Замішуємо тісто і відправляємо у холодильник на 30 хв.

Білки збиваємо з цукром до стійких піків, додаємо подрібнені волоські горіхи.

Тісто розділяємо на 6 частин. Кожну розкатуємо у пласт товщиною 3 мм. Змащуємо білками 5 коржів і випікаємо при температурі 180 ºС 20 хв.

У готових коржів обрізаємо нерівні краї. Збиваємо масло, що залишилося зі згущеним молоком. Випечений корж без меренги викладаємо на плоске блюдо і змащуємо кремом. Наступний корж викладаємо меренгою вниз, змащуємо кремом. Проробляємо те ж із рештою коржами.

При бажанні прикрашаємо горіхами, розтопленим шоколадом і залишками коржів.

«УЮТ» №9-27.02.2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *