Афганський наполеон
Кожен ласун мріє про великий торт. Цю мрію легко втілити у реальність, приготувавши дивовижний афганський наполеон.
Родзинкою даного витвору стане велика кількість горіхів і хрустке безе. А кого бентежить така кількість згущеного молока, радимо спочатку спробувати. Усі побоювання відразу ж розвіються.
Торт виходить дуже ситним. Тому якщо ви запросили багато друзів на чаювання, ласощів вистачить на всіх.
Склад:
- Борошно – 4 скл.,
- вершкове масло – 750 г,
- яйця – 6 шт.,
- сметана – 1 ст. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- цукор – 1,5 скл.,
- грецькі горіхи – 200 г,
- згущене молоко – 350 г,
- згущене молоко варене – 350 г.
Приготування:
Натираємо 300 г охолодженого масла, змішуємо з борошном і розпушувачем. Перетираємо всю масу у крихту.
Відокремлюємо жовтки, збиваємо. Змішуємо зі сметаною і додаємо до крихти.
Замішуємо тісто і відправляємо у холодильник на 30 хв.
Білки збиваємо з цукром до стійких піків, додаємо подрібнені волоські горіхи.
Тісто розділяємо на 6 частин. Кожну розкатуємо у пласт товщиною 3 мм. Змащуємо білками 5 коржів і випікаємо при температурі 180 ºС 20 хв.
У готових коржів обрізаємо нерівні краї. Збиваємо масло, що залишилося зі згущеним молоком. Випечений корж без меренги викладаємо на плоске блюдо і змащуємо кремом. Наступний корж викладаємо меренгою вниз, змащуємо кремом. Проробляємо те ж із рештою коржами.
При бажанні прикрашаємо горіхами, розтопленим шоколадом і залишками коржів.
«УЮТ» №9-27.02.2020