Ананас із гарбуза

Цей гарбуз чудовий на смак. Ним можна декорувати новорічні десерти. Якщо додати менше цукру, можна подавати до м’яса, використовувати замість консервованого ананаса, наприклад, у салати.

Ананас із гарбуза

Особливо красивий гарбуз, порізаний фігурним ножем або формочками для печива.

Склад:

  • 1 кг гарбуза,
  • 1 л води,
  • 400 г цукру,
  • 5-6 ч. л. оцту,
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування

Із гарбуза зняти шкірку, видалити насіння й волокнисту частину та нарізати невеликими шматочками.

Скласти в каструлю, додати цукор, ванілін, оцет та залити водою. Кип’ятити 15-20 хв., доки гарбуз не стане м’яким та стане злегка прозорим.

Гарячим розкласти в банки. Закатати та закутати до повного охолодження.

Гарбузи використовувати мускатних сортів – з яскравою оранжевою м’якоттю. Можна, крім ванільного цукру, додати корицю та гвоздику.

 «Погляд часу» №40-01.10.2020

Читайте також: Страви з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *