Ананас із гарбуза
Цей гарбуз чудовий на смак. Ним можна декорувати новорічні десерти. Якщо додати менше цукру, можна подавати до м’яса, використовувати замість консервованого ананаса, наприклад, у салати.

Особливо красивий гарбуз, порізаний фігурним ножем або формочками для печива.
Склад:
- 1 кг гарбуза,
- 1 л води,
- 400 г цукру,
- 5-6 ч. л. оцту,
- 10 г ванільного цукру.
Приготування
Із гарбуза зняти шкірку, видалити насіння й волокнисту частину та нарізати невеликими шматочками.
Скласти в каструлю, додати цукор, ванілін, оцет та залити водою. Кип’ятити 15-20 хв., доки гарбуз не стане м’яким та стане злегка прозорим.
Гарячим розкласти в банки. Закатати та закутати до повного охолодження.
Гарбузи використовувати мускатних сортів – з яскравою оранжевою м’якоттю. Можна, крім ванільного цукру, додати корицю та гвоздику.
«Погляд часу» №40-01.10.2020
Читайте також: Страви з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню