Апельсиновий пиріг

Апельсиновий пиріг
Апельсиновий пиріг

Цей ароматний пиріг родом з Італії – справжнього апельсинового раю. Ніжний бісквіт зі цитрусовим смаком і, звичайно ж, яскраві апельсини скрасять будь-якій вечір.

  • Яйця – 3 шт.,
  • цукор – 280 г,
  • борошно – 320 г,
  • оливкова олія – 90 мл,
  • апельсиновий сік – 200 мл,
  • апельсин – 3 шт.,
  • лимон,
  • розпушувач – 10 г,
  • цукор – 3 ст. л.

Збийте яйця з цукром і цедрою 1 апельсина й лимона, через 7-8 хв. улийте апельсиновий сік і перемішайте, додаючи невеликими порціями борошно й розпушувач.

Застеліть дно форми пергаментом і посипте його цукром. Боки змастіть олією й посипте борошном.

Наріжте апельсини тонкими кружечками. Викладіть їх на дно форми. Залийте тістом і випікайте при 180 °С близько 35-40 хв., перевірте готовність за допомогою зубочистки. Готовий пиріг остудіть у формі, потім дістаньте й переверніть.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *