Апельсиновий десерт

Ніжний апельсиновий десерт без випічки і духовку більше не захочеться вмикати. Мінімум метушні та проблем!

Апельсиновий десерт

Склад:

  • Апельсиновий сік – 400 мл,
  • цукор – 270 г,
  • ванільний цукор – 8 г,
  • молоко – 1 л,
  • крохмаль – 40 г,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • какао-порошок – 2 ст. л.,
  • манка – 200 г.

Приготування

Влийте апельсиновий сік у каструлю з товстим дном. Всипте 70 г цукру та крохмаль, розмішайте. Поставте отриману суміш на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи. Потім перелийте суміш у форму, застелену плівкою. Дайте їй трохи застигнути.

В окремій каструлі з’єднайте молоко з 200 г цукру. Всипте манну крупу та перемішайте. Поставте молочну суміш на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи. Приберіть із вогню, додайте ванільний цукор та вершкове масло. Ретельно перемішайте.

Вилийте половину від загальної кількості суміші, що злегка охолонула, у форму.

У частину, що залишилася, додайте какао-порошок. Ретельно перемішайте. Отриману загуслу масу викладіть у форму третім шаром. Накрийте харчовою плівкою та відправте в холодильник на 4 год.

Потім необхідно буде перевернути форму та прикрасити верх десерту часточками апельсина. За бажання ви можете полити його шоколадною глазур’ю. Так готовий десерт виглядатиме ще яскравіше і цікавіше, особливо в розрізі.

Цитрусові ласощі відмінно відходять від плівки, тому про це можете не турбуватися. У вас вийде дуже гарний та ошатний десерт, яким можна пригостити найдорожчих серцю гостей.

«Уют» №4-26.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *