Апельсиновий пиріг

Пропонуємо приготувати простий і швидкий апельсиновий пиріг , який виходить гарним, смачним та ароматним. 

Апельсиновий пиріг

Склад:

  • Борошно – 250 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • цукор – 150 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • апельсини – 3 шт.

Приготування

У мисці змішайте 200 г борошна, 100 г цукру і дрібку солі. Додайте 100 г нарізаного на кубики масла і розітріть його пальцями з борошном до утворення крихт. Додайте яйце і замісіть гладке тісто. Загорніть його в плівку і поставте в холодильник на 30 хв.

У цей час підготуйте начинку. Видавіть сік з апельсинів. У каструлі змішайте 50 г цукру, 50 г борошна, яйце, сіль та сік апельсина. Додайте нарізане на кубики масло і розігрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи, доки суміш не загусне. Зніміть із вогню і залиште охолоджуватися.

Розігрійте духовку до 180 °С.

Вийміть тісто з холодильника і розділіть його на дві частини – дві третини для основи пирога та третину для верху. Меншу частину покладіть у морозилку, а велику розкачайте та викладіть у змащену форму для випікання.

Покладіть начинку на дно тіста. Зверху натріть на тертці заморожене тісто. Поставте пиріг у духовку і випікайте близько 35-40 хв., поки скоринка не стане золотистою. Вийміть із духовки і залиште охолоджуватися.

Пиріг ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю чи кави.

«Уют» №14-6.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *