Ароматні чебуреки з картоплею і грибами

чебуреки з картоплею і грибами
Ароматні чебуреки з картоплею і грибами

Ось цю смакоту хочеться їсти і вдень, і вночі, особливо якщо доповнити її улюбленим гострим соусом.

  • Борошно – 2 скл.,
  • вода – 1 скл.,
  • олія – 2,5 ст. л.,
  • картопля – 500 г,
  • печериці – 5 шт.,
  • часник – 1 зубок,
  • соєвий соус,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Відваріть у підсоленій воді очищену картоплю до готовності.

Змішайте в глибокій ємності просіяне борошно зі склянкою гарячої води, 2 ст. л. оливкової олії і дрібкою солі. Замісіть еластичне тісто. Накрийте посуд із тістом харчовою плівкою і залиште на 40-60 хв.

Очистіть і подрібніть цибулю, обсмажте її в 1 ст. л. оливкової олії. Потім додайте в сковороду вимиті нарізані печериці, підсмажте їх до готовності. Під кінець приготування додайте подрібнений часник і перець чилі за смаком, чорний мелений перець, сіль і соєвий соус.

Із відвареної картоплі приготуйте з невеликою кількістю рідини, що залишилася після варіння, пюре, додайте до нього гриби й подрібнену зелень. Сформуйте з тіста ковбаску, розділіть її на 10 однакових частин. Кожну частину розкачайте в тонкий круглий пласт. На одну половину тіста викладіть 1,5 ст. л. начинки, накрийте її другою половинкою тіста, щільно защипніть краї, обріжте зайве тісто (щоб краї чебуреків були рівними) і притисніть краї виделкою.

Смажте чебуреки в сковороді з невеликою кількістю оливкової олії до золотистого кольору. Коли рум’яне частування буде готово, викладіть його на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *