Австрійські рвані млинці

Австрійські рвані млинці

Австрійські рвані млинці, – це легкі й апетитні омлетного-бісквітні подушечки, які здивують вас простотою приготування і ніжним смаком. Пухке тісто, кислі яблука і цукрова пудра – ось і весь секрет цього чудового десерту!

Склад:

  • Борошно – 240 г,
  • яйце – 7 шт.,
  • молоко – 400 мл,
  • цукор – 4 ст. л.,
  • цукрова пудра – 3 ст. л.,
  • яблуко – 2 шт.,
  • родзинки –3 ст. л.,
  • вершкове масло – 3 ст. л.,
  • коньяк – 4 ст. л.,
  • сіль –1 щіп.

Приготування

Очистіть від шкірки яблука, наріжте тонкими скибочками. Родзинки промийте. Відокремте білки від жовтків. Останні змішайте з половиною цукру і молоком, додайте трохи солі. У цю ж суміш просійте борошно. Білки збийте у піну, вмішайте її у тісто. Воно повинно вийти пишним, як бісквітне.

Розтопіть на сковороді 1 ст. л. вершкового масла, викладіть на нього яблука. Посипте плоди залишками цукру і тушкуйте до м’якості близько 2 хв.

Далі перелийте до яблук половину тіста, готуйте на середньому вогні до золотистого кольору. Трохи пізніше посипте тісто родзинками. Потім млинець переверніть, дайте йому схопитися пару секунд.

І ось найцікавіше: за допомогою лопатки порвіть тісто на довільні шматочки. Відразу ж присипте млинці 2 ст. л. цукрової пудри. Вона карамелізірується, матиме апетитний золотистий колір. Тоді зніміть із вогню сковорідку, полийте десерт коньяком, підпаліть і поставте сковороду знову на вогонь. Через певний час алкоголь вигорить.

Іншу половину тіста готуйте таким же чином. Перекладіть рваний млинець на блюдо і посипте цукровою пудрою.

 «УЮТ» №8-20.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

1 коментар до “Австрійські рвані млинці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *