Австрійські рвані млинці
Австрійські рвані млинці, – це легкі й апетитні омлетного-бісквітні подушечки, які здивують вас простотою приготування і ніжним смаком. Пухке тісто, кислі яблука і цукрова пудра – ось і весь секрет цього чудового десерту!
Склад:
- Борошно – 240 г,
- яйце – 7 шт.,
- молоко – 400 мл,
- цукор – 4 ст. л.,
- цукрова пудра – 3 ст. л.,
- яблуко – 2 шт.,
- родзинки –3 ст. л.,
- вершкове масло – 3 ст. л.,
- коньяк – 4 ст. л.,
- сіль –1 щіп.
Приготування
Очистіть від шкірки яблука, наріжте тонкими скибочками. Родзинки промийте. Відокремте білки від жовтків. Останні змішайте з половиною цукру і молоком, додайте трохи солі. У цю ж суміш просійте борошно. Білки збийте у піну, вмішайте її у тісто. Воно повинно вийти пишним, як бісквітне.
Розтопіть на сковороді 1 ст. л. вершкового масла, викладіть на нього яблука. Посипте плоди залишками цукру і тушкуйте до м’якості близько 2 хв.
Далі перелийте до яблук половину тіста, готуйте на середньому вогні до золотистого кольору. Трохи пізніше посипте тісто родзинками. Потім млинець переверніть, дайте йому схопитися пару секунд.
І ось найцікавіше: за допомогою лопатки порвіть тісто на довільні шматочки. Відразу ж присипте млинці 2 ст. л. цукрової пудри. Вона карамелізірується, матиме апетитний золотистий колір. Тоді зніміть із вогню сковорідку, полийте десерт коньяком, підпаліть і поставте сковороду знову на вогонь. Через певний час алкоголь вигорить.
Іншу половину тіста готуйте таким же чином. Перекладіть рваний млинець на блюдо і посипте цукровою пудрою.
«УЮТ» №8-20.02.2020
Сповіщення: Марокканські млинці | Газета "Уют"