Бабусині млинці

Бабусині млинці
Бабусині млинці

Сьогодні з’являється багато нових кулінарних рецептів. Часто з дещо незвичними для нас інгредієнтами, їх поєднанням чи технологією приготування.
Ми опановуємо приготування страв інших країн, а прості рецепти, за якими готували ще наші бабусі й навіть прабабусі, поступово забуваються і вже нам здаються якоюсь екзотикою.
Хочу запропонувати рецепт млинців, якими нас частує бабуся Валя, коли ми приїжджаємо до неї в гості у село. Проста сільська їжа, як каже вона сама, а смакота неймовірна. Спробуйте, не пошкодуєте!

Для млинців потрібно:

  • пачка сухих дріжджів (11 г),
  • 1 кг борошна,
  • 400 мл води,
  • 4 середні картоплини,
  • сода на кінчику ножа,
  • 1 ч. л. солі,
  • олія.

Сухі дріжджі змішайте з борошном і додайте воду кімнатної температури. Тісто повинно бути як негуста сметана. Залишіть його на 2-3 год. у теплому місці, щоб підійшло і трішки осіло, тоді з’явиться кислинка, яка надає млинцям особливого смаку. Картоплю потріть на дрібній тертці, змішайте з тістом, додайте соду та сіль і все ретельно перемішайте. Розігрійте сковорідку, змастіть її олією й одразу випікайте млинці розміром зі сковорідку. Коли підсмажаться з одного боку, переверніть на другий.

Складіть готові млинці на тарілку і кожен змастіть маслом, щоб не злиплися. Смакують такі млинці зі сметаною, салом, смаженим із цибулею та грибами. Смачного!

Олена Костюченко

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *