Бабусин борщ з кількою в томаті

Давно шукала рецепт пісного борщу з кількою в томаті – такий готувала моя бабуся. І ось знайшла саме той, який близький до моїх дитячих спогадів. Неординарно, смачно!

Бабусин борщ з кількою в томаті

Для своєї невеликої родини я готую його у трилітровій каструлі, хто бажає трохи більше – будь ласка, але не забудьте збільшити кількість продуктів.

Спочатку я готую засмажку. Злегка обсмажую буряк, порізаний дрібною соломкою, потім додаю дві цибулини, нарізані невеликими кубиками, через пару хвилин нарізану соломкою або натерту на крупній тертці велику морквину, а можна і дві. Перемішую й обсмажую все разом ще 3-4 хв. Наостанок – 1-2 солодких перчини, нарізані соломкою, 2 ст. л. томатної пасти і трохи водички.

Тушкую засмажку 10 хв. і знімаю з вогню. Якщо будете готувати з томатним соком, то води додавати не потрібно, а тушкувати довше, до повного випаровування вологи.

До моменту готовності засмажки вода в каструлі вже повинна закипіти. Підсолюю і кидаю в неї порізані 4-5 картоплин.

Через 10 хв. відправляю туди ж баночку консервів разом із рідиною.

Ще через 5 хв. 200 г капусти і через 3-4 хв. покипівши, виключаю.

Перед подачею на стіл додаю в тарілку зелень і сметану.

Любов Гуревич, м. Вінниця

«Погляд часу» №51-17.12.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *