Баклажани «під гриби»

Баклажан – універсальний овоч, яким можна замінити навіть м’ясо і всіма улюблені гриби – смак відрізнити складно.
Так баклажани «під гриби» виходять пікантними з характерним грибним смаком, тож недосвідчені гості запросто зможуть сплутати їх з грибочками на вашому столі.
- Баклажани – 2,5 кг,
- цукор – 2 ст. л.,
- оцет – 150 мл,
- вода – 2,5 л,
- сіль – 100 г,
- олія – 250 мл,
- часник – 5 зубчиків,
- гострий червоний перець – 1 шт.
Баклажани вимити, порізати брусочками, гострий перець – кружечками.
Часник очистити, крупно порізати.
Воду закип’ятити з сіллю, оцтом і цукром. У киплячий маринад викласти баклажани, варити 5-7 хв., помішуючи. Після цього дістати їх.
На сковороді розігріти олію, додати часник і перець, обсмажувати 3 хв. Викласти баклажани, перемішати й обсмажувати протягом 4 хв.
Розкласти у стерилізовані банки, закатати кришками.
Д. Щука, м. Полтава