Баклажани «під гриби»

Баклажани під гриби
Баклажани «під гриби»

 Баклажан – універсальний овоч, яким можна замінити навіть м’ясо і всіма улюблені гриби – смак відрізнити складно.
Так баклажани «під гриби» виходять пікантними  з характерним грибним смаком, тож недосвідчені гості запросто зможуть сплутати їх з грибочками на вашому столі.

  • Баклажани – 2,5 кг,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • оцет – 150 мл,
  • вода – 2,5 л,
  • сіль – 100 г,
  • олія – 250 мл,
  • часник – 5 зубчиків,
  • гострий червоний перець – 1 шт.

Баклажани вимити, порізати брусочками, гострий перець – кружечками.

Часник очистити, крупно порізати.

Воду закип’ятити з сіллю, оцтом і цукром. У киплячий маринад викласти баклажани, варити 5-7 хв., помішуючи. Після цього дістати їх.

На сковороді розігріти олію, додати часник і перець, обсмажувати 3 хв. Викласти баклажани, перемішати й обсмажувати протягом 4 хв.

Розкласти у стерилізовані банки, закатати кришками.

Д. Щука, м. Полтава

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *