Баклажани з зеленню і часником
Мию 3 кг баклажанів, очищаю від шкірки, нарізаю уздовж (у мене їх виходить три-чотири) й обсмажую на олії, не присолюючи.
На дно каструлі викладаю шар баклажанів, зверху присипаю шаром подрібнених зубчиків часнику, далі шматочками гіркого перцю, а поверх нього – півкільцями ріпчастої цибулі. Цибулю притрушую нарізаним фіолетовим базиліком. Усі шари повторюються до тих пір, поки не закінчаться.
Для заливки змішую у каструльці 400 мл води, 1 ст. л. солі з невеликою гіркою, 2 ст. л. цукру, 90 г 9-процентного оцту. Даю закипіти, а потім, знявши з вогню, охолоджую і виливаю до овочів. На 8-10 год. ставлю під гніт, потім зберігаю у холодильнику.
А. Г. Матвєєва, м. Полтава