Баклажанна заправка до піци
Узимку, коли готуватимете смачну піцу, після того, як намастите її майонезом і кетчупом, викладіть 2-3 ст. л. цієї заправки, а тоді – основні інгредієнти. Смак вас приємно здивує.

Склад:
- 2 кг баклажанів,
- 3 кг помідорів,
- 1 кг перцю солодкого,
- 2 кг печериць,
- 200 г оцту,
- 200 г цукру,
- 200 г олії,
- 2 ст. л. солі,
- 2 головки часнику.
Приготування
Баклажани помити, очистити від шкірки і порізати кубиками. Помідори пропустити через м’ясорубку. Перець і печериці помити, почистити і порізати соломкою. Часник почистити і потовкти у ступці.
Всі інгредієнти змішати у великій каструлі, поставити на вогонь і варити одну годину.
Щоб не пригоріло, потрібно постійно помішувати.
Потім розкласти готову заправку в чисті банки і стерилізувати ще 20 хв.
Закатати кришками.
Баклажани «Як гриби»
Відомо, що при смаженні баклажани набувають грибного смаку, не кожен одразу може й відрізнити, що ж це гриби чи все ж таки ні. Саме за це більшість із нас і любить готувати цей овоч.

А приготувавши за цим рецептом консервацію, ви отримаєте той же грибний смак, плюс – значно більше користі, ніж від лісових грибочків.
А коли взимку захочеться поласувати цими баклажанами, перед подачею на стіл до них потрібно додати порізану цибулю, часник і заправити олією.
Склад:
- 3 кг баклажанів,
- головка часнику,
- 2,5 л води,
- 150 мл оцту,
- 0,5 ст. л. солі,
- лавровий лист.
Приготування
Баклажани помити, відрізати хвостики. Розрізати повздовж на дві частини. Кожну з частин ще раз розрізати уздовж. Щоб позбутися гіркоти, викласти шматки баклажанів у посудину, засипати сіллю і лишити на 2 год.
Після цього приготувати розсіл: у каструлю влити воду, сіль, оцет і додати лавровий лист. Довести до кипіння.
У киплячий розсіл викласти баклажани (порціями, оскільки всі одразу не помістяться) і варити 15 хв. Вибрати шумівкою й одразу викласти у стерилізовані банки.
У кожну банку вкинути зубчик часнику і залити гарячим розсолом.
Рекомендовано брати пів літрові банки – їх вийде приблизно 8 шт.
«УЮТ» №32-06.08.2020
Читайте також: Названо найкорисніший річний овоч
Сповіщення: Баклажани в аджиці | Газета "Уют"