Баклажанна заправка до піци

Узимку, коли готуватимете смачну піцу, після того, як намастите її майонезом і кетчупом, викладіть 2-3 ст. л. цієї заправки, а тоді – основні інгредієнти. Смак вас приємно здивує.

Баклажанна заправка

Склад:

  • 2 кг баклажанів,
  • 3 кг помідорів,
  • 1 кг перцю солодкого,
  • 2 кг печериць,
  • 200 г оцту,
  • 200 г цукру,
  • 200 г олії,
  • 2 ст. л. солі,
  • 2 головки часнику.

Приготування

Баклажани помити, очистити від шкірки і порізати кубиками. Помідори пропустити через м’ясорубку. Перець і печериці помити, почистити і порізати соломкою. Часник почистити і потовкти у ступці.

Всі інгредієнти змішати у великій каструлі, поставити на вогонь і варити одну годину.

Щоб не пригоріло, потрібно постійно помішувати.

Потім розкласти готову заправку в чисті банки і стерилізувати ще 20 хв.

Закатати кришками.

Баклажани «Як гриби»

Відомо, що при смаженні баклажани набувають грибного смаку, не кожен одразу може й відрізнити, що ж це гриби чи все ж таки ні. Саме за це більшість із нас і любить готувати цей овоч.

Баклажани «Як гриби»

А приготувавши за цим рецептом консервацію, ви отримаєте той же грибний смак, плюс – значно більше користі, ніж від лісових грибочків.

А коли взимку захочеться поласувати цими баклажанами, перед подачею на стіл до них потрібно додати порізану цибулю, часник і заправити олією.

Склад:

  • 3 кг баклажанів,
  • головка часнику,
  • 2,5 л води,
  • 150 мл оцту,
  • 0,5 ст. л. солі,
  • лавровий лист.

Приготування

Баклажани помити, відрізати хвостики. Розрізати повздовж на дві частини. Кожну з частин ще раз розрізати уздовж. Щоб позбутися гіркоти, викласти шматки баклажанів у посудину, засипати сіллю і лишити на 2 год.

Після цього приготувати розсіл: у каструлю влити воду, сіль, оцет і додати лавровий лист. Довести до кипіння.

У киплячий розсіл викласти баклажани (порціями, оскільки всі одразу не помістяться) і варити 15 хв. Вибрати шумівкою й одразу викласти у стерилізовані банки.

У кожну банку вкинути зубчик часнику і залити гарячим розсолом.

Рекомендовано брати пів літрові банки – їх вийде приблизно 8 шт.

«УЮТ» №32-06.08.2020

Читайте також: Названо найкорисніший річний овоч

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

1 коментар до “Баклажанна заправка до піци

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *