Баклажани часточками по-грузинськи
Баклажани часточками по-грузинськи – це як улюблені рулетики, тільки ще смачніші, простіші та швидші у приготуванні.

Склад:
- Баклажани – 3 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- грецькі горіхи – 200 г,
- майонез – 100 г,
- часник – 5 зуб.,
- кінза – 1 пуч.,
- цибуля – 0,25 шт.,
- лимонний сік – 2 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.,
- коріандр – 0,5 ч. л.,
- олія.
Приготування
Наріжте баклажани шайбами по 7-8 мм завтовшки. Перекладіть їх у підсолену воду і залиште на 30 хв. Після цього видаліть зайву вологу з овоча, промокнув шматочки паперовим рушником.
Змішайте яйця і залийте баклажани, перемішайте і залиште на 10-15 хв.
Тим часом приготуйте горіхову пасту. Налийте у блендер 100 мл води, додайте цибулю, кінзу, лимонний сік, часник, майонез, горіхи, сіль і спеції. Подрібніть інгредієнти до консистенції каші. Поставте пасту загущуватися в холодильник.
Обсмажте баклажани з двох сторін на олії до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник. Викладіть горіхову начинку на кожен шматочок баклажана і складіть його навпіл.
Ви запитаєте, навіщо змішувати яйце з баклажаном під час приготування? Завдяки цьому трюку овоч не вбирає багато олії у процесі обсмажування на сковороді.
«УЮТ» №37-10.09.2020
Читайте також: Баклажани з часником
Сповіщення: Салат із баклажанами і яйцями | Газета "Уют"