Баклажани часточками по-грузинськи

Баклажани часточками по-грузинськи – це як улюблені рулетики, тільки ще смачніші, простіші та швидші у приготуванні.

Баклажани по-грузинськи

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • грецькі горіхи – 200 г,
  • майонез – 100 г,
  • часник – 5 зуб.,
  • кінза – 1 пуч.,
  • цибуля – 0,25 шт.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.,
  • коріандр – 0,5 ч. л.,
  • олія.

Приготування

Наріжте баклажани шайбами по 7-8 мм завтовшки. Перекладіть їх у підсолену воду і залиште на 30 хв. Після цього видаліть зайву вологу з овоча, промокнув шматочки паперовим рушником.

Змішайте яйця і залийте баклажани, перемішайте і залиште на 10-15 хв.

Тим часом приготуйте горіхову пасту. Налийте у блендер 100 мл води, додайте цибулю, кінзу, лимонний сік, часник, майонез, горіхи, сіль і спеції. Подрібніть інгредієнти до консистенції каші. Поставте пасту загущуватися в холодильник.

Обсмажте баклажани з двох сторін на олії до рум’яності. Викладіть на паперовий рушник. Викладіть горіхову начинку на кожен шматочок баклажана і складіть його навпіл.

Ви запитаєте, навіщо змішувати яйце з баклажаном під час приготування? Завдяки цьому трюку овоч не вбирає багато олії у процесі обсмажування на сковороді.

 «УЮТ» №37-10.09.2020

Читайте також: Баклажани з часником

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Баклажани часточками по-грузинськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *