Баклажани під гриби
Найпопулярніші страви з баклажанів – це закуски, ікра і салати. Але справжнім хітом літнього сезону можна вважати страву, яку в народі прозвали «Баклажани під гриби». До того ж готується вона дуже просто.

Склад:
- Баклажани – 2 кг,
- часник – головка,
- кріп – пучок,
- олія – 300 мл,
- оцет 9 % – 150 мл,
- сіль – 4 ст. л.,
- вода – 2,5 л.
Приготування
Баклажани вимити, очистити від хвостиків і шкірки, нарізати великими кубиками.
У каструлю налити воду, посолити і довести до кипіння. Влити оцет, всипати баклажани, довести до кипіння і варити 4 хв.
Відкинути баклажани в друшляк, щоб стекла вода. Охолодити.
Часник очистити і подрібнити. Подрібнити кріп. З’єднати баклажани, кріп, часник, олію й акуратно перемішати всі інгредієнти.
Розкласти баклажани по банках, щільно утрамбувати і закрити кришками і поставити в холодильник.
Готові баклажани можна зберігати в холодильнику 5-7 днів.
«Погляд часу» №36-03.09.2020
Читайте також: Баклажани з часником