Баклажани під гриби

Найпопулярніші страви з баклажанів – це закуски, ікра і салати. Але справжнім хітом літнього сезону можна вважати страву, яку в народі прозвали «Баклажани під гриби». До того ж готується вона дуже просто.

Баклажани під гриби

Склад:

  • Баклажани – 2 кг,
  • часник – головка,
  • кріп – пучок,
  • олія – 300 мл,
  • оцет 9 % – 150 мл,
  • сіль – 4 ст. л.,
  • вода – 2,5 л.

Приготування

Баклажани вимити, очистити від хвостиків і шкірки, нарізати великими кубиками.

У каструлю налити воду, посолити і довести до кипіння. Влити оцет, всипати баклажани, довести до кипіння і варити 4 хв.

Відкинути баклажани в друшляк, щоб стекла вода. Охолодити.

Часник очистити і подрібнити. Подрібнити кріп. З’єднати баклажани, кріп, часник, олію й акуратно перемішати всі інгредієнти.

Розкласти баклажани по банках, щільно утрамбувати і закрити кришками і поставити в холодильник.

Готові баклажани можна зберігати в холодильнику 5-7 днів.

«Погляд часу» №36-03.09.2020

Читайте також: Баклажани з часником

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *