Баклажани… у паперовій обгортці
Свіжі баклажани можуть зберігатися досить довго, якщо кожен обгорнути папером. Далі їх укладають у коробки з отворами для вентиляції, не більше, ніж у три шари. Проміжки між плодами можна засипати соломою чи тирсою.

Або ж 2-3 свіжі баклажани кладуть у паперові пакети та зав’язують ниткою, щоб створити герметичні умови. Так вони можуть зберігатися навіть у коморі. Папір поглинає вологу, завдяки чому плоди довше залишаються свіжими.
Крім того, він забезпечує циркуляцію повітря навколо синенького.
У холодильнику, до речі, баклажани також зберігатимуться довше, якщо кожен обгорнути так само шаром паперу. У жодному разі баклажани не зберігають на світлі чи під впливом прямих сонячних променів. У таких умовах вони накопичують соланін, що погіршує їхню якість.
Катерина Михайлівна
«Погляд часу» №38-15.09.2022