Баклажани в аджиці

Баклажани в аджиці виходять особливо пікантними, соковитими і ароматними. Ця гостра страва миттєво зникає зі столу.

Баклажани в аджиці

Інгредієнти:

  • баклажани – 4,5 кг,
  • помідори – 2,5 кг,
  • морква – 2 шт.,
  • яблука – 3 шт.,
  • солодкий товстостінний перець – 5 шт.,
  • гострий перець – 1-2 шт.,
  • часник – 3-4 головки,
  • цукор – 2 скл.,
  • олія – 2 скл.,
  • оцет – 1 скл.,
  • зелень – пучок,
  • сіль – за смаком.

Приготування

Помідори нарізати шматочками, пропустити через блендер до стану пюре. Підготувати солодкий, гострий перець і зелень. Пропустити всі перці через блендер до стану пюре.

Почистити моркву, яблука, часник, нарізати середніми шматочками і пропустити через блендер разом із зеленню до стану пюре.

Усі подрібнені через блендер суміші перекласти в одну каструлю. Додати олію, оцет, цукор. Перемішати, присолити за смаком і довести до кипіння. Варити аджику 20 хв.

Баклажани очистити від шкірки, щоб були м’якшими і більш ніжними. Нарізати невеликими кубиками, посолити, а потім промити. Опустити в каструлю до овочів. Довести баклажани в аджиці до кипіння і варити 20 хв.

Наповнити банки гарячою сумішшю, закрити чистими кришками, перевернути і, коли охолонуть, перенести у прохолодне місце.

«Уют» №40-30.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *