Баклажани в аджиці
Баклажани в аджиці виходять особливо пікантними, соковитими і ароматними. Ця гостра страва миттєво зникає зі столу.

Інгредієнти:
- баклажани – 4,5 кг,
- помідори – 2,5 кг,
- морква – 2 шт.,
- яблука – 3 шт.,
- солодкий товстостінний перець – 5 шт.,
- гострий перець – 1-2 шт.,
- часник – 3-4 головки,
- цукор – 2 скл.,
- олія – 2 скл.,
- оцет – 1 скл.,
- зелень – пучок,
- сіль – за смаком.
Приготування
Помідори нарізати шматочками, пропустити через блендер до стану пюре. Підготувати солодкий, гострий перець і зелень. Пропустити всі перці через блендер до стану пюре.
Почистити моркву, яблука, часник, нарізати середніми шматочками і пропустити через блендер разом із зеленню до стану пюре.
Усі подрібнені через блендер суміші перекласти в одну каструлю. Додати олію, оцет, цукор. Перемішати, присолити за смаком і довести до кипіння. Варити аджику 20 хв.
Баклажани очистити від шкірки, щоб були м’якшими і більш ніжними. Нарізати невеликими кубиками, посолити, а потім промити. Опустити в каструлю до овочів. Довести баклажани в аджиці до кипіння і варити 20 хв.
Наповнити банки гарячою сумішшю, закрити чистими кришками, перевернути і, коли охолонуть, перенести у прохолодне місце.
«Уют» №40-30.09.2021