Баклажани в аджиці на зиму
Така аджика буде відмінним варіантом для доповнення будь-якої страви.

Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг,
- помідори – 3 кг,
- болгарський перець – 1 кг,
- часник – 2 головки,
- гіркий перець – за смаком,
- оцет 9 % – 100 мл,
- сіль – 100 г,
- цукор – 2 скл. (360 г),
- олія – 1 скл. (200 мл).
Приготування
Помідори і перець помити. Помідори обрізати, а потім нарізати на шматочки. Перець очистити від насіння і також нарізати на шматочки. Очистити часник. Нарізати гіркий перець.
Овочі пропустити через м’ясорубку, а можна і подрібнити блендером.
Подрібнені овочі перекладаємо у глибоку каструлю, додаємо цукор, сіль, олію, оцет, добре перемішуємо і відправляємо каструлю з аджикою на вогонь і доводимо до кипіння.
Поки закипає аджика, наріжемо вимиті баклажани на кружечки шириною близько 1,5 см.
Викладаємо баклажани в киплячу аджику, перемішуємо, кип’ятимо протягом 30 хв.
Наповнюємо простерилізовані банки баклажанами з аджикою і герметично закриваємо простерилізованою кришкою.
Закупорені банки перевертаємо й укутуємо до повного охолодження.
Із даної кількості продуктів виходить 5 л баклажанів в аджиці.
«Уют» №33-12.08.2021