Баклажани в аджиці на зиму

Така аджика буде відмінним варіантом для доповнення будь-якої страви.

Баклажани в аджиці на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг,
  • помідори – 3 кг,
  • болгарський перець – 1 кг,
  • часник – 2 головки,
  • гіркий перець – за смаком,
  • оцет 9 % – 100 мл,
  • сіль – 100 г,
  • цукор – 2 скл. (360 г),
  • олія – 1 скл. (200 мл).

Приготування

Помідори і перець помити. Помідори обрізати, а потім нарізати на шматочки. Перець очистити від насіння і також нарізати на шматочки. Очистити часник. Нарізати гіркий перець.
Овочі пропустити через м’ясорубку, а можна і подрібнити блендером.

Подрібнені овочі перекладаємо у глибоку каструлю, додаємо цукор, сіль, олію, оцет, добре перемішуємо і відправляємо каструлю з аджикою на вогонь і доводимо до кипіння.

Поки закипає аджика, наріжемо вимиті баклажани на кружечки шириною близько 1,5 см.

Викладаємо баклажани в киплячу аджику, перемішуємо, кип’ятимо протягом 30 хв.

Наповнюємо простерилізовані банки баклажанами з аджикою і герметично закриваємо простерилізованою кришкою.

Закупорені банки перевертаємо й укутуємо до повного охолодження.

Із даної кількості продуктів виходить 5 л баклажанів в аджиці.

«Уют» №33-12.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *