Баклажани в аджиці
Заготовки з баклажанів впевнено тримають першість у господинь, які віддають перевагу робити сезонні запаси з літніх овочів. Поєднання гострої насиченою аджики з баклажанами – це гармонія смаку. Обсмажені баклажани, приправлені аджикою, будуть бажаною закускою на вашому столі.
Склад:
- 4 кг баклажанів,
- 10 помідорів,
- 10 червоних болгарських перців,
- 3-4 гострих перців чилі,
- 2 головки часнику,
- 100 г оцту,
- 1 скл. олії,
- 1 скл. цукру,
- сіль.
Приготування
Баклажани порізати кружечками на 1 см. Посолити, поставити під прес на 2 год.
Злити сік, потім обсмажити кільця на олії до напів готовності.
Помідори, болгарський перець, перець чилі і часник перемолоти на м’ясорубці, додати оцет, олію, цукор, сіль. Суміш довести до кипіння.
Додати баклажани і варити на невеликому вогні 20 хв.
Викласти в банки і стерилізувати 10-15 хв.
«УЮТ» №35-27.08.2020
Читайте також: Баклажанна заправка до піци
Сповіщення: Баклажани з часником | Газета "Уют"
Сповіщення: Овочева ікра із зеленими помідорами на зиму | Газета "Уют"