Баклажани з базиліком та моцареллою в духовці

Не упускайте можливості насолоджуватися сезонними овочами. Приготуйте приголомшливу овочеву закуску. Цей рецепт – справжня знахідка для любителів баклажанів.

Баклажани з базиліком та моцареллою

Склад:

  • Баклажан – 2 шт.,
  • моцарелла – 125 г,
  • базилік – 20 г,
  • оливкова олія – 100 мл,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець.

Приготування

Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см. У блендері з’єднайте свіжий базилік, оливкову олію, сіль і перець і збийте до однорідної маси.

Змішайте отриману суміш із баклажанами і залиште маринуватися на 30 хв.

Розігрійте духовку з конвекцією або грилем до 200 °С. На деко, застелене пергаментом, викладіть баклажани і запікайте їх до золотистого кольору. Переверніть їх і запікайте ще кілька хвилин.

Тонко наріжте моцареллу.

Дістаньте деко з духовки і викладіть шматочки сиру поверх баклажанів. Запікайте до розплавлення сиру (від 7 до 10 хв.).

 «Уют» №29 -15.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *