Баклажани з базиліком та моцареллою в духовці
Не упускайте можливості насолоджуватися сезонними овочами. Приготуйте приголомшливу овочеву закуску. Цей рецепт – справжня знахідка для любителів баклажанів.
Склад:
- Баклажан – 2 шт.,
- моцарелла – 125 г,
- базилік – 20 г,
- оливкова олія – 100 мл,
- сіль – 1 ч. л.,
- перець.
Приготування
Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см. У блендері з’єднайте свіжий базилік, оливкову олію, сіль і перець і збийте до однорідної маси.
Змішайте отриману суміш із баклажанами і залиште маринуватися на 30 хв.
Розігрійте духовку з конвекцією або грилем до 200 °С. На деко, застелене пергаментом, викладіть баклажани і запікайте їх до золотистого кольору. Переверніть їх і запікайте ще кілька хвилин.
Тонко наріжте моцареллу.
Дістаньте деко з духовки і викладіть шматочки сиру поверх баклажанів. Запікайте до розплавлення сиру (від 7 до 10 хв.).
«Уют» №29 -15.07.2021