Банановий хліб

За структурою банановий хліб схожий на кекс або бісквітний пиріг, але, як його не назви – це безумовно, смачно. Приготуйте цю насолоду вже цими вихідними, і ви більше ніколи не захочете розлучатися з цим рецептом.

Банановий хліб

Склад:

  • Банан – 4 шт.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • цукор – 190 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • мускатний горіх – 1 щіп.,
  • сода – 1 ч. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • борошно – 250 г,
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування

Розігрійте духовку до 170 °С, а форму для запікання змастіть олією.

Розтопіть вершкове масло, збийте його з цукром до однорідності. Виделкою розімніть банани в пюре. Додайте яйця та ваніль. Блендером збийте все до однорідності. Всипте в тісто сіль, корицю, мускатний горіх, соду та розпушувач. Збивайте масу доти, доки інгредієнти не розподіляться повністю.

Просійте борошно через сито і знову перемішайте тісто до однорідності. Потім вилийте його в підготовлену форму, залишивши 2 см до верху обідка.

Якщо тіста вийшло багато, розлийте залишок у формочки для мафінів.

Посипте заготівлю цукром, щоб кекс гарно запікся і покрився хрусткою скоринкою. Випікайте виріб 50-60 хв.

Згодом хліб стане досить темним. Не хвилюйтеся – смаку, що підгорів, бути не повинно. По готовності орієнтуйтеся на тест із зубочисткою.

«Уют» №3- 19.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *