Банановий хліб
За структурою банановий хліб схожий на кекс або бісквітний пиріг, але, як його не назви – це безумовно, смачно. Приготуйте цю насолоду вже цими вихідними, і ви більше ніколи не захочете розлучатися з цим рецептом.

Склад:
- Банан – 4 шт.,
- вершкове масло – 100 г,
- цукор – 190 г,
- яйця – 2 шт.,
- ванільний екстракт – 1 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- кориця – 1 ч. л.,
- мускатний горіх – 1 щіп.,
- сода – 1 ч. л.,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- борошно – 250 г,
- цукор – 2 ст. л.
Приготування
Розігрійте духовку до 170 °С, а форму для запікання змастіть олією.
Розтопіть вершкове масло, збийте його з цукром до однорідності. Виделкою розімніть банани в пюре. Додайте яйця та ваніль. Блендером збийте все до однорідності. Всипте в тісто сіль, корицю, мускатний горіх, соду та розпушувач. Збивайте масу доти, доки інгредієнти не розподіляться повністю.
Просійте борошно через сито і знову перемішайте тісто до однорідності. Потім вилийте його в підготовлену форму, залишивши 2 см до верху обідка.
Якщо тіста вийшло багато, розлийте залишок у формочки для мафінів.
Посипте заготівлю цукром, щоб кекс гарно запікся і покрився хрусткою скоринкою. Випікайте виріб 50-60 хв.
Згодом хліб стане досить темним. Не хвилюйтеся – смаку, що підгорів, бути не повинно. По готовності орієнтуйтеся на тест із зубочисткою.
«Уют» №3- 19.01.2023