Бельгійські м’які вафлі

Бельгійські вафлі –  це чудовий десерт яким ви можете посмакувати. Вафлі за цим рецептом повинні бути великими і товстими, вони хрусткі зовні і м’які всередині і дуже смачні.

Бельгійські м'які вафлі

Склад:

  •  Борошно – 180 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • молоко – 230 мл,
  • цукор – 100 г,
  • ванільний цукор – 8 г,
  • розпушувач – 0,5 ч.л.,
  • сіль за смаком.

Приготування

 Підготуйте продукти, щоб вони були кімнатної температури.

 Відокремте білки від жовтків і поставте їх у холодильник, а до жовтків додайте звичайний та ванільний цукор і розітріть. Можна додати кілька ложок молока, якщо суміш буде надто густа. Додайте вершкове масло і перемішайте. Влийте молоко і добре розмішайте. Додайте борошно з розпушувачем, замісіть тісто. Воно повинно бути не дуже густе і не дуже рідке. При необхідності досипте ще трохи борошна.

 В охолоджені білки додайте щіпку солі і збивайте 5-6 хвилин міксером до густої піни. Спочатку на низьких оборотах, а як маса почне біліти, потужність поступово додавайте.

Акуратно змішуйте тісто з білками. Маса повинна вийти кремоподібною, як для бісквіта, і вільно литися.

 Розігрійте вафельницю. Якщо покриття антипригарне, маслом змащувати не обов’язково. Акуратно виливайте тісто на вафельницю, щоб розподілилося по всіх кутках. Випікайте до золотистого кольору.

Готові вафлі знімайте силіконовою лопаткою і дайте охолонути на решітці, щоб вони вийшли хрусткими зовні і м’якими всередині.   

Прикрашати вафлі можна сметаною, згущеним молоком, шоколадом, медом, варенням, фруктами, ягодами тощо.

«Погляд часу » №17-22.04.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *