Бички у томаті
- 1 кг великих бичків,
- 2 скл. томатного соку,
- сіль,
- цукор,
- мелений,
- чорний перець,
- мелений лавровий лист – за смаком,
- борошно й олія – для обсмажування.
Рибу почистити, залишаючи голови. Обваляти бички у борошні й обсмажити злегка з двох сторін на олії. Викласти шарами у чавунець. Томатний сік посолити, підсолодити. Приправити перцем і лавровим листком. Залити рибу соусом, щоб вона була повністю покрита ним. Чавунець накрити кришкою і томити бички у духовці на слабкому вогні приблизно 5 годин. Риба буде готова, коли кісточки стануть м’якими.
До речі…
Усім відому страву – бички у томаті – можна не тільки самостійно приготувати на вечерю. Можна заготовити цю страву і про запас: робити такі рибні консерви у домашніх умовах.