Біостимульований сік

Біостимульований сік
Біостимульований сік

Часто у народних рецептах, у яких використовується алое, рекомендують брати біостимульований сік. Що це означає і як його правильно приготувати?

Михайло Д.

Щоб правильно приготувати витриманий (біостимульований) сік, перед зрізанням рослину не поливайте 2 тижні. Ціле листя алое у віці 3-5 років і довжиною не менше 15 см зріжте, загорніть у папір чорного кольору (трубочкою з наскрізними кінцями) і витримайте у темному місці, наприклад на нижній полиці холодильника, при температурі +4-8 °С протягом 2 тижнів. Потім промийте його у прохолодній кип’яченій воді, подрібніть і залийте водою у співвідношенні 1 : 3. Залиште у темному прохолодному місці на 1,5 години. Отриманий сік відіжміть і профільтруйте. Зрізати листя краще у зимово-весняний період.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.