Бісквітний торт із вишнею

Безумовно, бісквітний торт із вишнею – це класика, яка прикрасить будь-який стіл.

Бісквітний торт із вишнею

Склад:

  • Яєчні білки – 5 шт.,
  • яєчний жовток, цукор – 250 г,
  • борошно – 190 г,
  • крохмаль – 2 ч. л.,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • желатин – 3 ч. л.,
  • какао-порошок – 3 ст. л.,
  • сіль – 1 щіп.,
  • вершки – 800 мл,
  • цукрова пудра – 4 ст. л.,
  • печиво – 200 г,
  • вода – 80 мл,
  • чорний шоколад – 100 г,
  • вишня – 450 г.

Приготування

Збийте яєчні білки з сіллю до об’ємної маси. Продовжуючи збивати, акуратно всипте цукор.

Змішайте борошно з розпушувачем і какао, додайте в білкову масу, перемішайте.

Застеліть форму пергаментом і змастіть вершковим маслом. Перемістіть тісто в форму, розподіліть рівномірно і випікайте 35 хв. при 180 °С.

Залийте желатин водою, перемішайте і залиште.

Окремо збийте 700 мл вершків із цукровою пудрою. Додайте желатин, продовжуючи змішувати.

Розламайте печиво на четвертинки і відправте у крем, перемішайте.

Зріжте з готового бісквіта верхню частину, викладіть на нього вишні, а зверху залийте рівномірно кремом.

Накрийте торт зрізаним бісквітом і відправте у холодильник на 6 год.

Розігрійте вершки, додайте до них шоколад, готуйте до однорідності.

Полийте помадкою торт і дайте охолонути. Після того, як наріжете бісквітний торт на шматочки, можна прикрасити кожен із них цілою вишнею.

У розрізі частування виглядає особливо ефектно.

« УЮТ» №29-16.07.2020

Читайте також: Бісквітний торт «Деспасіто»

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *