Бісквітний торт із вишнею
Безумовно, бісквітний торт із вишнею – це класика, яка прикрасить будь-який стіл.

Склад:
- Яєчні білки – 5 шт.,
- яєчний жовток, цукор – 250 г,
- борошно – 190 г,
- крохмаль – 2 ч. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- желатин – 3 ч. л.,
- какао-порошок – 3 ст. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- вершки – 800 мл,
- цукрова пудра – 4 ст. л.,
- печиво – 200 г,
- вода – 80 мл,
- чорний шоколад – 100 г,
- вишня – 450 г.
Приготування
Збийте яєчні білки з сіллю до об’ємної маси. Продовжуючи збивати, акуратно всипте цукор.
Змішайте борошно з розпушувачем і какао, додайте в білкову масу, перемішайте.
Застеліть форму пергаментом і змастіть вершковим маслом. Перемістіть тісто в форму, розподіліть рівномірно і випікайте 35 хв. при 180 °С.
Залийте желатин водою, перемішайте і залиште.
Окремо збийте 700 мл вершків із цукровою пудрою. Додайте желатин, продовжуючи змішувати.
Розламайте печиво на четвертинки і відправте у крем, перемішайте.
Зріжте з готового бісквіта верхню частину, викладіть на нього вишні, а зверху залийте рівномірно кремом.
Накрийте торт зрізаним бісквітом і відправте у холодильник на 6 год.
Розігрійте вершки, додайте до них шоколад, готуйте до однорідності.
Полийте помадкою торт і дайте охолонути. Після того, як наріжете бісквітний торт на шматочки, можна прикрасити кожен із них цілою вишнею.
У розрізі частування виглядає особливо ефектно.
« УЮТ» №29-16.07.2020
Читайте також: Бісквітний торт «Деспасіто»