Болгарський суп із фрикадельками «Чорба-топчета»

Ситні наваристі супи – безумовно не те, чого хочеться у спекотний літній день. Але чому б не приготувати що-небудь легке, не виключаючи з раціону повноцінне перше на обід?

Якщо подавати частування охолодженим, воно нагадає вам улюблену літню окрошку.

Болгарський суп «Чорба-топчета»

Склад:

  • Яйце,
  • грецький йогурт – 4 ст. л.,
  • картопля – 4 шт.,
  • рис –50 г,
  • курячий фарш – 200 г,
  • цибулина,
  • морква,
  • болгарський перець,
  • борошно – 3 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Дрібно поріжте цибулю і болгарський перець. Моркву натріть на крупній тертці. Потім протушкуйте овочі на олії на малому вогні близько 7 хв.

Поріжте картоплю невеликими кубиками. Потім закип’ятіть воду в каструлі об’ємом 3 л. Додайте до неї засмажку. Коли вода знову закипить, додайте картоплю. Варіть суп на невеликому вогні протягом 10 хв.

Відокремте білок від жовтка. Білок додайте у фарш. Також додайте сіль і спеції за смаком. Перемішайте.

Мокрими руками сформуйте маленькі курячі фрикадельки. Обваляйте їх у борошні. Далі відправте заготовки в киплячий бульйон. А потім всипте у суп рис.

Для йогуртової заправки змішайте йогурт і жовток. Гарненько перемішайте суміш. Далі влийте у соус 150 мл бульйону, постійно помішуючи заправку. Потім вилийте соус назад у суп.

Цей крок важливий, інакше жовток може згорнутися. Далі варіть суп ще 5 хв. Додатково посоліть страву за бажанням.

«УЮТ» №32-06.08.2020

Читайте також: Овочевий суп із сирними фрикадельками

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *