Болгарський суп із фрикадельками «Чорба-топчета»
Ситні наваристі супи – безумовно не те, чого хочеться у спекотний літній день. Але чому б не приготувати що-небудь легке, не виключаючи з раціону повноцінне перше на обід?
Якщо подавати частування охолодженим, воно нагадає вам улюблену літню окрошку.

Склад:
- Яйце,
- грецький йогурт – 4 ст. л.,
- картопля – 4 шт.,
- рис –50 г,
- курячий фарш – 200 г,
- цибулина,
- морква,
- болгарський перець,
- борошно – 3 ст. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Дрібно поріжте цибулю і болгарський перець. Моркву натріть на крупній тертці. Потім протушкуйте овочі на олії на малому вогні близько 7 хв.
Поріжте картоплю невеликими кубиками. Потім закип’ятіть воду в каструлі об’ємом 3 л. Додайте до неї засмажку. Коли вода знову закипить, додайте картоплю. Варіть суп на невеликому вогні протягом 10 хв.
Відокремте білок від жовтка. Білок додайте у фарш. Також додайте сіль і спеції за смаком. Перемішайте.
Мокрими руками сформуйте маленькі курячі фрикадельки. Обваляйте їх у борошні. Далі відправте заготовки в киплячий бульйон. А потім всипте у суп рис.
Для йогуртової заправки змішайте йогурт і жовток. Гарненько перемішайте суміш. Далі влийте у соус 150 мл бульйону, постійно помішуючи заправку. Потім вилийте соус назад у суп.
Цей крок важливий, інакше жовток може згорнутися. Далі варіть суп ще 5 хв. Додатково посоліть страву за бажанням.
«УЮТ» №32-06.08.2020
Читайте також: Овочевий суп із сирними фрикадельками