Болгарський перець із медом
Болгарський перець із медом виходить дуже смачним. Присмаку меду не чути, але сам перець виходить дуже ароматним.

Склад:
- перець солодкий – 5 кг;
- вода – 3 л;
- часник – 10-12 зубчиків;
- олія – 200 мл;
- оцет (9 %) – 200 мл;
- мед – 0,5 скл.;
- сіль (без гірки) – 2 ст. л.;
- лист лавровий – 3 шт.;
- перець духмяний і чорний горошком – по 5 шт.
Приготуваняя
Перець і очищений часник вимити, дати стекти воді. Перець порізати навпіл, уздовж, прибрати насіння і перегородки.
Підготувати баночки і кришки (у мене вийшло 4 банки по 1 л).
У зручному глибокому посуді з широкими краями закип’ятити воду, додати оцет, мед, олію, часник, перець, сіль, лавровий лист, перемішати. Коли маринад закипить, опустити порціями перець, втопити його, щоб він був повністю в рідині.
Після закипання варити на середньому вогні 10 хв., поки перець не стане м’яким, але не переварити.
Потім вогонь вимкнути, перець ложкою розкласти щільно шарами в баночки, залити маринадом до горлечка, відразу закупорити. Перевернути банки догори дном і укутати, поки не охолонуть.
«Уют» №36-1.09.2022