Болгарський перець із медом

Болгарський перець із медом виходить дуже смачним. Присмаку меду не чути, але сам перець виходить дуже ароматним.

Болгарський перець із медом

Склад:

  • перець солодкий – 5 кг;
  • вода – 3 л;
  • часник – 10-12 зубчиків;
  • олія – 200 мл;
  • оцет (9 %) – 200 мл;
  • мед – 0,5 скл.;
  • сіль (без гірки) – 2 ст. л.;
  • лист лавровий – 3 шт.;
  • перець духмяний і чорний горошком – по 5 шт.

Приготуваняя

Перець і очищений часник вимити, дати стекти воді. Перець порізати навпіл, уздовж, прибрати насіння і перегородки.

Підготувати баночки і кришки (у мене вийшло 4 банки по 1 л).

У зручному глибокому посуді з широкими краями закип’ятити воду, додати оцет, мед, олію, часник, перець, сіль, лавровий лист, перемішати. Коли маринад закипить, опустити порціями перець, втопити його, щоб він був повністю в рідині.

Після закипання варити на середньому вогні 10 хв., поки перець не стане м’яким, але не переварити.

Потім вогонь вимкнути, перець ложкою розкласти щільно шарами в баночки, залити маринадом до горлечка, відразу закупорити. Перевернути банки догори дном і укутати, поки не охолонуть.

 «Уют» №36-1.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.