Борщ із болгарським перцем і квасолею

Апетитний борщ з болгарським перцем і квасолею – ідеальна страва для обіду. Для борщу краще використовувати сорт червоного перцю “Паприка” – він ароматний і соковитий. Пам’ятайте, що найсмачніший борщ – на другий день, коли він просочиться всіма компонентами.

Борщ із болгарським перцем і квасолею

Склад:

  • Курячий бульйон – 2,5 л,
  • куряче філе – 300 г,
  • морква, корінь селери – 50 г,
  • капуста – 300 г,
  • болгарський перець – 2 шт.,
  • картопля – 250 г,
  • цибулина,
  • часник – 3 зуб.,
  • консервована квасоля – 300 г,
  • томатна паста – 1 ст. л.,
  • буряк – 1 шт.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Відваріть і процідіть бульйон.

Курку наріжте кубиками й обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору.

Наріжте моркву, буряк і селеру соломкою, перець – кубиками, нашинкуйте капусту і подрібніть цибулю. Розігрійте сковороду і доведіть до напівготовності цибулю, моркву, буряк і селеру. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 2-3 хв.

Закип’ятіть бульйон, всипте капусту, коли закипить, додайте нарізану брусочками картоплю і філе. Варіть 5 хв. після закипання, після чого додайте болгарський перець.

Покладіть засмажку, сіль і перець. Варіть до готовності на повільному вогні. Додайте квасолю, доведіть до кипіння.

Опустіть у каструлю лавровий лист і варіть ще 3 хв.

Зніміть з вогню, подрібніть часник, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10 хв., щоб борщ настоявся.

  «УЮТ»  №38-17.09.2020

Читайте також: Борщ по-вінницьки

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *