Борщ із болгарським перцем і квасолею
Апетитний борщ з болгарським перцем і квасолею – ідеальна страва для обіду. Для борщу краще використовувати сорт червоного перцю “Паприка” – він ароматний і соковитий. Пам’ятайте, що найсмачніший борщ – на другий день, коли він просочиться всіма компонентами.

Склад:
- Курячий бульйон – 2,5 л,
- куряче філе – 300 г,
- морква, корінь селери – 50 г,
- капуста – 300 г,
- болгарський перець – 2 шт.,
- картопля – 250 г,
- цибулина,
- часник – 3 зуб.,
- консервована квасоля – 300 г,
- томатна паста – 1 ст. л.,
- буряк – 1 шт.,
- лавровий лист – 3 шт.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Відваріть і процідіть бульйон.
Курку наріжте кубиками й обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору.
Наріжте моркву, буряк і селеру соломкою, перець – кубиками, нашинкуйте капусту і подрібніть цибулю. Розігрійте сковороду і доведіть до напівготовності цибулю, моркву, буряк і селеру. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 2-3 хв.
Закип’ятіть бульйон, всипте капусту, коли закипить, додайте нарізану брусочками картоплю і філе. Варіть 5 хв. після закипання, після чого додайте болгарський перець.
Покладіть засмажку, сіль і перець. Варіть до готовності на повільному вогні. Додайте квасолю, доведіть до кипіння.
Опустіть у каструлю лавровий лист і варіть ще 3 хв.
Зніміть з вогню, подрібніть часник, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10 хв., щоб борщ настоявся.
«УЮТ» №38-17.09.2020
Читайте також: Борщ по-вінницьки