Борщ по-вінницьки

У кожній родині існує свій улюблений рецепт, який бережуть і передають від бабусі до внучки. Справжній скарб – рецепт українського борщу родом із Вінниччини.

Борщ по-вінницьки
Борщ по-вінницьки

Склад:

  • Вода – 3 л,
  • свинячі ребра – 700 г,
  • капуста – 0,5 шт.,
  • картопля – 3 шт.,
  • буряк,
  • морквина,
  • цибулина,
  • яблуко,
  • томатна паста – 2-3 ст. л.,
  • помідори – 2 шт.,
  • квасоля – 0,5 скл.,
  • перець горошком – 3-4 шт.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • олія – 4 ст. л.,
  • сало – 80 г,
  • часник – 2 зубки,
  • кріп,
  • петрушка,
  • сметана.

Приготування

Попередньо замочіть квасолю в холодній воді. Відваріть її до готовності й відкладіть у сторону.

Помістіть у каструлю реберця й варіть 10-15 хв. Додайте горошини перцю, лавровий лист і сіль. Варіть до готовності.

Відокремте м’ясо від кістки й поверніть його в бульйон. Додайте половину сирого буряка, нарізаного соломкою, і ціле зелене яблуко. Потім киньте нарізану кубиком картоплю й варіть до напівготовності. З помідорів зніміть шкірку. Наріжте кусочками.

Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю й моркву. Додайте борошно, кілька хвилин пасеруйте, помішуючи. Посоліть і додайте помідори. Підсмажку пересипте в борщ, додайте квасолю, перемішайте й варіть 10 хв.

Обсмажте другу половину буряка, нарізаного соломкою. Додайте 1 ст. л. цукру, потім томатну пасту, просмажте кілька хвилин і влийте 2 ополоника м’ясного бульйону. Дістаньте з борщу яблуко, додайте бурякову підсмажку й перемішайте.

Подрібнене сало перебийте в блендері з двома зубками часнику й нарізаним кропом. Додайте в борщ після буряка й варіть 10 хв. Додайте нашатковану капусту, посоліть, поперчіть і варіть 10 хв.

Борщ готовий. Перед подачею посипте нашаткованою петрушкою й додайте сметану.

УЮТ» №12-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

1 коментар до “Борщ по-вінницьки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *