Борщ по-вінницьки
У кожній родині існує свій улюблений рецепт, який бережуть і передають від бабусі до внучки. Справжній скарб – рецепт українського борщу родом із Вінниччини.

Склад:
- Вода – 3 л,
- свинячі ребра – 700 г,
- капуста – 0,5 шт.,
- картопля – 3 шт.,
- буряк,
- морквина,
- цибулина,
- яблуко,
- томатна паста – 2-3 ст. л.,
- помідори – 2 шт.,
- квасоля – 0,5 скл.,
- перець горошком – 3-4 шт.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- борошно – 1 ст. л.,
- сіль – 1 ст. л.,
- олія – 4 ст. л.,
- сало – 80 г,
- часник – 2 зубки,
- кріп,
- петрушка,
- сметана.
Приготування
Попередньо замочіть квасолю в холодній воді. Відваріть її до готовності й відкладіть у сторону.
Помістіть у каструлю реберця й варіть 10-15 хв. Додайте горошини перцю, лавровий лист і сіль. Варіть до готовності.
Відокремте м’ясо від кістки й поверніть його в бульйон. Додайте половину сирого буряка, нарізаного соломкою, і ціле зелене яблуко. Потім киньте нарізану кубиком картоплю й варіть до напівготовності. З помідорів зніміть шкірку. Наріжте кусочками.
Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю й моркву. Додайте борошно, кілька хвилин пасеруйте, помішуючи. Посоліть і додайте помідори. Підсмажку пересипте в борщ, додайте квасолю, перемішайте й варіть 10 хв.
Обсмажте другу половину буряка, нарізаного соломкою. Додайте 1 ст. л. цукру, потім томатну пасту, просмажте кілька хвилин і влийте 2 ополоника м’ясного бульйону. Дістаньте з борщу яблуко, додайте бурякову підсмажку й перемішайте.
Подрібнене сало перебийте в блендері з двома зубками часнику й нарізаним кропом. Додайте в борщ після буряка й варіть 10 хв. Додайте нашатковану капусту, посоліть, поперчіть і варіть 10 хв.
Борщ готовий. Перед подачею посипте нашаткованою петрушкою й додайте сметану.
УЮТ» №12-2019
Сповіщення: Борщ із болгарським перцем і квасолею | Газета "Уют"