Борщ зі щавлем

«Погляд часу» №22-2019
- Свинячі ребра – 300 г,
- цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- щавель – 1 великий пучок,
- корінь петрушки – 1 шт.,
- картопля – 2-3 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- вершкове масло,
- зелень петрушки,
- сіль,
- перець,
- лавровий лист,
- сметана.
Ребра вимити, залити 1,5 л води, додати сіль, поставити на вогонь і варити 30 хв. Овочі очистити.
Моркву і корінь петрушки крупно порізати, перекласти у каструлю до м’яса. Варити, приблизно 20 хв., потім додати цибулю, розрізаний навпіл і вздовж соломкою, а також лавровий лист. Коли всі інгредієнти будуть готові, з каструлі дістати корінь петрушки і лавровий лист. Паралельно зварити яйця, охолодити, очистити і крупно порізати. Картоплю порізати і перекласти у каструлю. Щавель ретельно вимити, видалити черешки і дрібно нарізати. Так само дрібно порізати зелень петрушки. Коли картопля буде майже готова, додати у борщ щавель, варити 3-4 хв., а потім кинути у каструлю яйця, петрушку і невеликий шматочок вершкового масла. Прокип’ятити не більше 1 хв. і зняти з вогню. Дати настоятися 10-15 хв., подавати зі сметаною.
Лариса Л., Київська обл.