Борщова заправка

Борщова заправка
Борщова заправка
  • 3 кг буряків,
  • 1 кг болгарського перцю,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг цибулі ріпчастої,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 кг свіжих томатів,
  • 3 ст. л. солі,
  • 125 мл столового оцту,
  • 1 скл. олії.

Усі овочі ретельно очищаємо, промиваємо. З перцю видаляємо плодоніжки й насіння.

Цибулю шаткуємо у формі невеликих кубиків або півкілець.

Буряк натираємо на крупній тертці. Якщо ви любите однорідну масу, подрібніть буряк у блендері або кухонному комбайні.

Моркву також подрібнюємо на тертці.

Солодкий болгарський перець нарізаємо стружкою. Також його можна подрібнити рівномірними кубиками.

Свіжі томати обдаємо окропом і акуратно чистимо шкірку. Подрібнюємо помідори невеликими кубиками або часточками. Викладаємо всі нашатковані овочі в глибоку піалу. Солимо й усе добре перемішуємо. Тепер додаємо цукор і знову все перемішуємо. Уливаємо столовий оцет, бажано з 9 % концентрацією, олію.

Усе ще раз ретельно перемішуємо й викладаємо в жаростійкий посуд. Спочатку на малому вогні тушкуємо все до виділення соку, а потім на великому продовжуємо пасерувати ще протягом 25 хв.

Не будемо втрачати часу даром і підготуємо банки. Стерилізуємо їх і гарненько просушуємо. Гарячу суміш розкладаємо по банках. Закриваємо ємності кришками.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *