Бразильські кошини
Кошин – популярна бразильська страва, яка нагадує куряче стегно, що й і означає в перекладі. Ніжне тісто й соковита начинка, укладені в хрустку скоринку, смачні й гарячими, і холодними. Такі пиріжки ідеально підходять для швидкого перекусу, а також хороші і у вигляді доповнення до гарніру.
Склад:
- Куряче філе – 2 шт.,
- курячий бульйон – 60 мл,
- вершкове масло – 50 г,
- борошно – 240 г,
- молоко – 500 мл,
- цибулина,
- часник – 2 зубки,
- яйця – 2 шт.,
- сіль,
- перець,
- панірувальні сухарі.
Приготування:
Наріжте цибулю й обсмажте, додайте дрібно нарізане філе, сіль і перець, видавіть часник. Готуйте 5 хв.
Змішайте молоко, бульйон і масло, доведіть до кипіння, посоліть. Додайте борошно й добре перемішайте. Варіть 2-3 хв., тісто має відставати від стінок. Дайте трохи охолонути, потім ретельно вимішайте тісто.
Зі шматочка тіста сформуйте тонкий корж і в центр викладіть начинку, скріпіть краї у формі груші.
Збийте яйця, занурте в них заготівлі, потім у сухарі і знову в яйця. Смажте у фритюрі до золотистої скоринки.
«УЮТ» №40