Брускетта з помідорами і сиром

Брускетта з помідорами і сиром
Брускетта з помідорами і сиром

Брускетта – це той же бутерброд, тільки теплий. Дуже смачний і простий у приготуванні. Усього лише 10 хв. – і можна насолоджуватися ароматом і смаком!

Для основи брускетта з помідорами і сиром я беру білий французький багет. Нарізаю його скибочками до двох сантиметрів товщини, на розігрітій, сухій (без олії) сковороді підсушую по дві хвилини з кожного боку. Головне – не пересушити! Зовні шматочок повинен стати хрустким, а ось всередині залишитися м’яким! Підсушений хліб натираю зубчиком часнику.

На шматок підготовленого хліба кладу пластинку твердого сиру, зверху кілька тонких кружечків помідорів, присолюю, присипаю дрібно нарізаним часником, парою гілочок базиліку. Збризкую олією – в ідеалі оливковою, і відправляю у духовку при 200 °С на 3-4 хв. – поки розплавиться сир. Їсти брускетту з помідорами і сиром треба теплою – хрусткий хліб, м’який сир і помідори з олією – чудове поєднання!

Такий бутерброд можна робити з усього, що є під рукою: з шинкою, рибкою чи грибами, маслинами, печеним солодким перцем, у різних поєднаннях, із різними спеціями і приправками.

Ольга Міщенко, м. Одеса

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *