Булочки «Поросята»

Булочки Поросята
Булочки «Поросята»

Це звичні для всіх сосиски в тісті, тільки з незвичайною подачею. Такому частуванню будуть раді дорослі й діти.

  • Борошно – 400 г,
  • молоко – 200 мл,
  • яйце, цукор – 60 г,
  • маргарин – 30 г,
  • сіль,
  • сухі дріжджі – 5 г,
  • сосиски – 3 шт.

Розпустіть дріжджі в 50 мл теплого молока, додайте 1 ст. л. цукру й 1 ст. л. борошна, перемішайте, накрийте суміш харчовою плівкою й помістіть на 10-15 хв. у тепле місце.

В окремому глибокому посуді з’єднайте 150 мл теплого молока з 30 г цукру, сіллю, яйцем, попередньо розтопленим маргарином і опарою. Усе перемішайте.

Поступово підсипаючи борошно, замісіть тісто. Накрийте посуд із тістом і залиште на 40 хв. у теплому місці.

Зріжте краї сосисок і розділіть кожну на 4 частини. Змастіть руки олією й розділіть готове до випікання тісто на 8 однакових частин. Сформуйте з кожної частини ковбаску і розкачайте її шириною зі шматочок нарізаних сосисок. Помістіть на пласт тіста шматочок сосиски й загорніть його рулетом. Тісто з сосискою розріжте навпіл.

Викладіть отримані рулетики на застелене пергаментом деко. З допомогою котейльної трубочки зробіть у сосисках отвори (ніздрі), із нарізаних країв сосисок зробіть вушка, для очей використайте родзинки або сушену журавлину. Перш ніж відправити страву в духовку, накрийте деко кухонним рушником на 15 хв. Змастіть «поросят» збитим яйцем з 1 ч. л. молока й відправте страву в розігріту до 180 °С духовку на 20 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *