Булочки зі сливами

Булочки зі сливами
Булочки зі сливами
  • Сухі дріжджі – 4 г,
  • олія – 3 ст. л.,
  • борошно – 2 скл.,
  • вода – 2/3 скл., цукор – 4-5 ч. л.
  • для начинки, сіль – 2/3 ч. л., сливи – 8 шт.

У теплій воді розчинити 1 ч. л. цукру і дріжджі. Після появи піни вилити у посуд із борошном, додати цукор, масло і сіль, замісити тісто. Сливи розрізати навпіл, прибрати кісточки, покласти у порожнину, де була кісточка, цукор, з’єднати половинки. Розділити тісто на 8 частин, сформувати коржі, викласти у центр кожної сливу, защипнути краї, щоб вийшла кругла булочка. Накрити плівкою, залишити на 0,5 год. У каструлю налити воду, підсолодити, довести до кипіння, покласти булочки (вони повинні плавати вільно), проварити 3-4 хв. Викласти на застелене фольгою деко і запекти у розігрітій до 220 °С духовці до зарум’янювання.

А. В. Крайня, Київська обл.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *