Булочки зі згущеним молоком

Булочки зі згущеним молоком

Обов’язково приготуйте ці смачні, пухнасті, надзвичайно ароматні булочки для ранкового чаювання. Начинкою може бути не тільки згущене молоко, а й густе варення, повидло чи джем. Також можете завернути в тісто 2-3 кубики молочного шоколаду.

Склад:

  • Борошно – 400 г,
  • сухі дріжджі – 5 г,
  • молоко – 100 мл,
  • кефір – 180 мл,
  • цукор – 80 г,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • вершкове масло – 70 г,
  • яйце,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • варене згущене молоко – 300 г,
  • жовток,
  • цукрова пудра.

Приготування:

Опара

Дріжджі змішайте з теплим молоком, чайною ложкою цукру і столовою ложкою борошна. Поставте в тепле місце на 15 хв.

Тісто

Борошно, що залишилося, просійте в глибоку миску. Додайте решту звичайного цукру, потім ванільного, сіль і яйце. Улийте теплий кефір і готову опару. Замісіть тісто. Під час замісу влийте розтоплене вершкове масло. Працюйте енергійно, тісто має повністю увібрати масло. Укутайте миску й відправте в тепло на 1-1,5 години.

Булочки

Тісто, що підійшло, обімніть, розділіть на 12-15 частин. Кожну кульку розкачайте в овальний корж товщиною 3-4 мм. На довгастій стороні зробіть надрізи, на протилежний край викладіть трохи начинки. Сформуйте рулетик, з’єднайте кінці в кільце. Заготівлі викладіть на застелене пергаментом деко.

Змастіть вироби жовтком і залиште на 15-20 хв. Випікайте булочки 25-30 хв. у розігрітій до 190 °С духовці. Перед подачею посипте булочки цукровою пудрою.

«УЮТ» №29-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *