Буряковий салат з часником на зиму

Буряковий салат з часником на зиму
Буряковий салат з часником на зиму

Цей корисний салат приємно відкрити взимку або в сезон застуд, щоб насолодитися гострим пряним смаком, захистити себе від інфекції. Ароматна закуска стає в нагоді тоді, коли несподівано прийшли гості. Прекрасно поєднується страва з простим житнім хлібом.

  • Буряк – 0,5 кг,
  • часник – 25 г,
  • олія – 55 мл,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • суміш чорного й червоного меленого перцю – 15 г,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 1 ст. л.

Буряк очистити, нарізати тонкою довгою соломкою. Часник розчавити, обсмажити на олії в сковороді разом із лушпинням протягом хвилини на малому вогні, опустити туди ж бурякову соломку. Томити чверть години, приправити спеціями, закрити кришкою. Тушкувати 17 хв., через 12 хв. улити оцет.

Викласти в стерилізовані банки, закатати, укутати, дати охолонути. Зберігати в прохолоді.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *