Бутерброди: гарячі й смачні

Бутерброди
Бутерброди: гарячі й смачні

Якщо якась страва з часом все таки починає набридати, так би мовити, приїдатися, то це аж ніяк не стосується бутербродів. Це найпопулярніша закуска в усьому світі, яку готують із найрізноманітніших складників. Бутерброди доречні й актуальні хоч щодня.

Чудово поєднуються з борщем, салатами, як самостійна друга страва з чаєм чи кавою. Одне слово, смакують завжди. А гарячі – й поготів.

Першим бутербродом вважається намащений маслом хліб. Потихеньку до нього додавалися різні начинки. Наразі кожна країна має свої правила і особливості приготування цієї страви.

Сьогодні ми вийдемо за скромні рамки типового приготування бутербродів то типу «ковбаса-сир» і розповімо про кілька варіантів приготування гарячих смаколиків.

З тертою картоплею

  • 4 картоплини,
  • 400 г хліба чи батона,
  • 1 ст. ложка олії,
  • сіль,
  • перець.
Бутерброд з тертою картоплею
Бутерброд з тертою картоплею

Натерти сиру картоплю на тертці, посолити, поперчити за смаком. Хліб чи батон порізати, зверху рівномірно викласти картоплю. Картопляною стороною обережно викласти бутерброди на розігріту з олією сковорідку, смажити до золотистого кольору. Перевертати хліб не потрібно — смажити лише з одного боку.

З картопляним пюре і сиром

Для начинки №1:

  • 200 г картопляного пюре,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • зелена цибуля.

Для начинки №2:

  • 100 г твердого сиру,
  • 3 ст. ложки майонезу,
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю,
  • кріп.
Бутерброди з картопляним пюре і сиром
Бутерброди з картопляним пюре і сиром

Змішати окремо інгредієнти обох начинок. Змастити хліб першою начинкою, зверху — другою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.

З грибами та сиром

  • 8 шматків хліба,
  • 200 г свіжих печериць,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 0,5 скл. сметани,
  • 1 помідор,
  • 2 ст. ложки тертого сиру,
  • 1 цибулина,
  • сіль,
  • перець.
Бутерброди з грибами та сиром
Бутерброди з грибами та сиром

Гриби дрібно порізати, обсмажити на маслі. Додати борошно, сметану, сіль, перець і тушкувати, постійно помішуючи доти, доки соус загусне. Хліб намастити маслом, викласти грибний соус, далі — порізані кружальцями помідори і кільця цибулі. Зверху все посипати сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.

З курячим філе і сиром

  • 8 шматків хліба,
  • 200 г відвареного курячого філе,
  • 200 г твердого сиру,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • сіль,
  • перець.
Бутерброд з курячим філе і сиром
Бутерброд з курячим філе і сиром

Хліб намастити маслом. Викласти порізане пластинками куряче філе, посолити, поперчити, посипати тертим сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.

З шинкою, бочком і сиром

  • 10 шматків хліба,
  • 200 г печеного бочка,
  • 200 г шинки,
  • 200 г твердого сиру,
  • 3 помідори,
  • 2 яйця,
  • 5 ст. ложок молока,
  • сіль,
  • перець.
Бутерброд з шинкою бочком і сиром
Бутерброд з шинкою, бочком і сиром

Шинку і бочок порізати тонкими пластинками і злегка підсмажити на сковорідці. Сир і помідори теж порізати тоненькими пластинами. На шматок хліба викласти по пластинці бочку, шинки, помідора і сиру. Накрити другим шматком хліба. Яйця збити з молоком, сіллю і перцем. Бутерброд вмочити у яйце з обох боків та обсмажити на розігрітій з олією сковорідці. Смажити до золотистого кольору з обох боків, перевертати обережно.

З фаршем і сиром

  • 10 скибок батона,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 300 г будь-якого фаршу,
  • 200 г твердого сиру,
  • 1 цибулина,
  • сіль,
  • перець.
Бутерброд з фаршем і сиром
Бутерброд з фаршем і сиром

Яйця збити з молоком, вмочити в цю суміш батон і просмажити з обох боків.
Фарш посолити, поперчити, викласти на скибки батона. Цибулю порізати півкільцями, викласти на фарш, зверху посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.

З яйцем і сосисками

  • 1 яйце,
  • 1 ст. ложка майонезу,
  • 1 ч. ложка томатної пасти,
  • 200 г сосисок,
  • 200 г твердого сиру,
  • 400 г хліба,
  • 50 г вершкового масла,
  • сіль,
  • зелень.
Бутерброд з яйцем і сосисками
Бутерброд з яйцем і сосисками

Яйце збити з майонезом і томатною пастою. Сосиски дрібно порізати. Сир потерти на тертці. Додати зелень, спеції. Все змішати, викласти на шматки хліба, а їх – на змащене маслом деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 10 хвилин.

З плавленим сиром і часником

  • 10 скибок батона,
  • 2 плавлених сирки,
  • 4 зубчики часнику,
  • 2 ст. ложки майонезу чи сметани,
  • сіль,
  • перець,
  • зелень.
Бутерброд з плавленим сиром і часником
Бутерброд з плавленим сиром і часником

Батон трошки обсмажити з одного боку на олії. Сир потерти на тертці, змішати з потовченим часником, подрібненою зеленню, майонезом, сіллю і перцем. Намастити начинкою обсмажений бік батона і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Бутерброди: гарячі й смачні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *