Бутерброди: гарячі й смачні

Якщо якась страва з часом все таки починає набридати, так би мовити, приїдатися, то це аж ніяк не стосується бутербродів. Це найпопулярніша закуска в усьому світі, яку готують із найрізноманітніших складників. Бутерброди доречні й актуальні хоч щодня.
Чудово поєднуються з борщем, салатами, як самостійна друга страва з чаєм чи кавою. Одне слово, смакують завжди. А гарячі – й поготів.
Першим бутербродом вважається намащений маслом хліб. Потихеньку до нього додавалися різні начинки. Наразі кожна країна має свої правила і особливості приготування цієї страви.
Сьогодні ми вийдемо за скромні рамки типового приготування бутербродів то типу «ковбаса-сир» і розповімо про кілька варіантів приготування гарячих смаколиків.
З тертою картоплею
- 4 картоплини,
- 400 г хліба чи батона,
- 1 ст. ложка олії,
- сіль,
- перець.

Натерти сиру картоплю на тертці, посолити, поперчити за смаком. Хліб чи батон порізати, зверху рівномірно викласти картоплю. Картопляною стороною обережно викласти бутерброди на розігріту з олією сковорідку, смажити до золотистого кольору. Перевертати хліб не потрібно — смажити лише з одного боку.
З картопляним пюре і сиром
Для начинки №1:
- 200 г картопляного пюре,
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки майонезу,
- зелена цибуля.
Для начинки №2:
- 100 г твердого сиру,
- 3 ст. ложки майонезу,
- 0,5 ч. ложки чорного перцю,
- кріп.

Змішати окремо інгредієнти обох начинок. Змастити хліб першою начинкою, зверху — другою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
З грибами та сиром
- 8 шматків хліба,
- 200 г свіжих печериць,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 2 ст. ложки борошна,
- 0,5 скл. сметани,
- 1 помідор,
- 2 ст. ложки тертого сиру,
- 1 цибулина,
- сіль,
- перець.

Гриби дрібно порізати, обсмажити на маслі. Додати борошно, сметану, сіль, перець і тушкувати, постійно помішуючи доти, доки соус загусне. Хліб намастити маслом, викласти грибний соус, далі — порізані кружальцями помідори і кільця цибулі. Зверху все посипати сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
З курячим філе і сиром
- 8 шматків хліба,
- 200 г відвареного курячого філе,
- 200 г твердого сиру,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- сіль,
- перець.

Хліб намастити маслом. Викласти порізане пластинками куряче філе, посолити, поперчити, посипати тертим сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
З шинкою, бочком і сиром
- 10 шматків хліба,
- 200 г печеного бочка,
- 200 г шинки,
- 200 г твердого сиру,
- 3 помідори,
- 2 яйця,
- 5 ст. ложок молока,
- сіль,
- перець.

Шинку і бочок порізати тонкими пластинками і злегка підсмажити на сковорідці. Сир і помідори теж порізати тоненькими пластинами. На шматок хліба викласти по пластинці бочку, шинки, помідора і сиру. Накрити другим шматком хліба. Яйця збити з молоком, сіллю і перцем. Бутерброд вмочити у яйце з обох боків та обсмажити на розігрітій з олією сковорідці. Смажити до золотистого кольору з обох боків, перевертати обережно.
З фаршем і сиром
- 10 скибок батона,
- 2 яйця,
- 1 ст. ложка борошна,
- 300 г будь-якого фаршу,
- 200 г твердого сиру,
- 1 цибулина,
- сіль,
- перець.

Яйця збити з молоком, вмочити в цю суміш батон і просмажити з обох боків.
Фарш посолити, поперчити, викласти на скибки батона. Цибулю порізати півкільцями, викласти на фарш, зверху посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
З яйцем і сосисками
- 1 яйце,
- 1 ст. ложка майонезу,
- 1 ч. ложка томатної пасти,
- 200 г сосисок,
- 200 г твердого сиру,
- 400 г хліба,
- 50 г вершкового масла,
- сіль,
- зелень.

Яйце збити з майонезом і томатною пастою. Сосиски дрібно порізати. Сир потерти на тертці. Додати зелень, спеції. Все змішати, викласти на шматки хліба, а їх – на змащене маслом деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5 – 10 хвилин.
З плавленим сиром і часником
- 10 скибок батона,
- 2 плавлених сирки,
- 4 зубчики часнику,
- 2 ст. ложки майонезу чи сметани,
- сіль,
- перець,
- зелень.

Батон трошки обсмажити з одного боку на олії. Сир потерти на тертці, змішати з потовченим часником, подрібненою зеленню, майонезом, сіллю і перцем. Намастити начинкою обсмажений бік батона і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
Сповіщення: Домашні пасти-намазки для смачних бутербродів | Газета "Уют"