Час готувати насіння до весни
Настав останній місяць зими, і саме час готуватися до весняних робіт. Дізнайтеся, що необхідно зробити до початку весни.

Настав час готувати насіння. Насамперед треба визначити його схожість. Для цього вологий аркуш паперу складають «гармошкою», у кожен рівчик насипають не менше десятка насінин і кладуть у тепле місце, поки насіння не проросте.
Урожай овочів буде значно кращим, якщо насіння відкалібрувати, протруїти, загартувати при змінних температурах, покрити поживними оболонками.
У лютому треба визначитися з культурами, які ви садитимете на городі, і запастися достатньою кількістю насіння.
Посівний матеріал потрібно відсортувати, залишаючи для сівби повноцінне насіння без ушкоджень. Сортувати насіння можна у воді кімнатної температури, занурюючи його на 5 хв. Ті зернятка, що спливли на поверхню, зливають разом із водою; ті, що залишилися на дні, просушують на повітрі.
Наприкінці лютого насіння огірків можна насипати в марлевий мішечок і підвісити в теплому сухому місці. Прогріте в такий спосіб насіння можна висівати під плівку у квітні. Не варто використовувати однорічне насіння огірків – буде багато пустоцвіту.
Лютий – останній місяць зими, але для городника вже розпочинається весна.
У цей час можна закладати на світлове пророщення бульби ранньої картоплі: на півдні України, а за сприятливих умов – і в північних областях, ранню картоплю садять уже в кінці березня.
Посійте на розсаду насіння ранньої і цвітної капусти й ранніх помідорів.
У лютому роблять посівні ящики і, якщо потрібно, ремонтують парникові рами.
Придбайте мінеральні добрива й пестициди для захисту овочевих культур від шкідників і хвороб.
Регулярно перевіряйте стан овочів, які зберігаються у підвалі.
«Погляд часу» №6-9.02.2023