Часникова паста на зиму

Часникова паста
Часникова паста на зиму

«УЮТ» №23-2019

До цвітіння рослини можна зібрати ще один чудовий урожай – нарізати часникових стрілок.

Це просто дивовижні ласощі. Чого тільки варті смажені стрілки часнику – у готовому вигляді страву складно відрізнити від ароматних смажених грибів. Багатьом подобається пікантна холодна закуска – мариновані стрілки часнику. Але сьогодні поділимося з вами заготівлею стрілок часнику на зиму.

Виходить універсальна, найароматніша приправа – часникова паста, яку можна використовувати у приготуванні перших і других страв, запіканок і навіть випічки. Просто змішавши заготівлю зі стрілок часнику з прокрученим солоним салом, ви отримаєте ну дуже смачну й ароматну намазку на хліб. Загалом, пробуйте – це суперзаготовка на зиму!

  • Стрілки часнику – 500 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.

Стрілки часнику помийте, відріжте бутони й найнижчі жорсткі кінці стебел. Наріжте зелені частини на шматочки, завдовжки 4-5 см. Складіть їх у блендер, налийте олії і посоліть. Подрібніть.

Ви можете зберігати частину цієї ароматної заготовки в банці в холодильнику, щільно закривши кришкою А решту можна заморозити. Для цього відмінно підійдуть формочки для домашніх цукерок. Щільно утрамбуйте часникову масу  і поставте в морозильну камеру до повного замерзання – годин на 5-6. Мерзлі часникові заготівлі відмінно виходять їз силіконових чарунок.

Складіть їх у пакет і зберігайте в морозильній камері.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *