Часниковий суп-пюре

Ситний, ніжний і дуже смачний часниковий суп, приготований з обсмаженого часнику, цибулі-порею і картоплі, з хрусткими сухариками, на обід або вечерю.

Часниковий суп-пюре

Склад:

  • Часник – 60 г,
  • цибуля – 150 г,
  • цибуля-порей – 400 г,
  • картопля – 350 г,
  • курячий бульйон – 1,5 л,
  • вершки – 125 мл,
  • хліб – 150 г,
  • топлене масло – 4 ст. л.,
  • петрушка – 10 г,
  • кмин – 0,5 ч. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Розігрійте в каструлі олію, додайте нарізані цибулю і цибулю-порей. Перемішайте й обсмажте 5 хв. Додайте 2 ст. л. топленого масла, нарізаний часник і тушкуйте під кришкою 10 хв. періодично помішуючи.

Додайте очищену і нарізану кубиками картоплю, чебрець, перець, сіль, овочеву приправу і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 20 хв. на слабкому вогні.

На сковороді розігрійте топлене масло, що залишилося, додайте нарізаний кубиками хліб. Обсмажуйте 10 хв., помішуючи.

У суп влийте вершки 33 % жирності, перемішайте і доведіть до кипіння. За допомогою блендера подрібніть інгредієнти до стану пюре.

Розлийте суп по тарілках, прикрасьте його подрібненою петрушкою і сухариками.

«Уют» №23-03.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *