Часниковий суп-пюре
Ситний, ніжний і дуже смачний часниковий суп, приготований з обсмаженого часнику, цибулі-порею і картоплі, з хрусткими сухариками, на обід або вечерю.
Склад:
- Часник – 60 г,
- цибуля – 150 г,
- цибуля-порей – 400 г,
- картопля – 350 г,
- курячий бульйон – 1,5 л,
- вершки – 125 мл,
- хліб – 150 г,
- топлене масло – 4 ст. л.,
- петрушка – 10 г,
- кмин – 0,5 ч. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Розігрійте в каструлі олію, додайте нарізані цибулю і цибулю-порей. Перемішайте й обсмажте 5 хв. Додайте 2 ст. л. топленого масла, нарізаний часник і тушкуйте під кришкою 10 хв. періодично помішуючи.
Додайте очищену і нарізану кубиками картоплю, чебрець, перець, сіль, овочеву приправу і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 20 хв. на слабкому вогні.
На сковороді розігрійте топлене масло, що залишилося, додайте нарізаний кубиками хліб. Обсмажуйте 10 хв., помішуючи.
У суп влийте вершки 33 % жирності, перемішайте і доведіть до кипіння. За допомогою блендера подрібніть інгредієнти до стану пюре.
Розлийте суп по тарілках, прикрасьте його подрібненою петрушкою і сухариками.
«Уют» №23-03.06.2021