Чай із шипшини для жіночого здоров’я
Чай із шипшини – натуральний лікарський засіб із мінімумом протипоказань. Його можна застосовувати жінкам при циститові навіть тривалими курсами; також він дозволений у період виношування дитини.

Основна перевага чаю з шипшини – у його м’якій, але ефективній антибактеріальній дії. Засіб бореться тільки з патогенною мікрофлорою, не впливаючи на корисні бактерії. Цілющі властивості цього засобу визнає й офіційна медицина.
Чай із шипшини при циститові сприяє активізації виведення сечі, що важливо для лікування захворювання. А високий уміст вітамінів, особливо вітаміну С, мікроелементів, дубильних речовин дозволяє зміцнити захисні функції організму.
Для приготування чаю не варто використовувати окріп: вода повинна охолонути до 85-90 °С. Це сприяє максимальному збереженню користі плодів.
Чай з шипшиною можна заварити в термосі з вечора і залишити настоюватися на ранок. Для цього візьміть 1 ст. л. висушених плодів шипшини і 1 ч. л. м’яти. Залийте 0,5 л води.
Відцідіть. У період загострення пийте по 150 мл напою 4 рази на день.
«УЮТ» №38-17.09.2020
Читайте також: Вітамінні рослини
Сповіщення: Фітотерапія нежитю | Газета "Уют"