Чеські фрикадельки з сухарів у грибному соусі
Особливо оцінять рецепт ті, хто любить робити перерву у вживанні м’яса. Фрикадельки у грибному соусі припадуть до душі кожному в родині!
Склад:
- Хліб – 0,5 шт.,
- молоко – 150 мл,
- яйце,
- сіль,
- петрушка – 30 г,
- перець,
- печериці – 250 г,
- цибулина,
- овочевий бульйон – 500 мл,
- вершки – 120 мл,
- вершкове масло – 20 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- вода – 40 мл.
Приготування
Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком. Залиште розмокати на 15 хв.
Злегка збийте яйце з сіллю і додайте його до хлібної маси разом із подрібненою петрушкою. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Сформуйте з хлібного тіста невеликі кульки.
Наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажте їх до золотистого кольору, щоб випарувалася зайва волога. Дрібно наріжте цибулю і відправте її до грибів. Посоліть і готуйте до золотистого кольору.
Влийте на сковороду овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Потім викладіть хлібні фрикадельки, накрийте сковороду кришкою і готуйте 0,5 год. на невеликому вогні.
Влийте до страви вершки і додайте вершкове масло, перемішайте.
Розбавте борошно у воді та влийте суміш на сковороду. Готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього потримайте страву під кришкою ще 5 хв. і подавайте до столу.
«Уют» №13-25.03.2021