Чеські фрикадельки з сухарів у грибному соусі

Особливо оцінять рецепт ті, хто любить робити перерву у вживанні м’яса. Фрикадельки у грибному соусі припадуть до душі кожному в родині!

Чеські фрикадельки з сухарів у грибному соусі

Склад:

  • Хліб – 0,5 шт.,
  • молоко – 150 мл,
  • яйце,
  • сіль,
  • петрушка – 30 г,
  • перець,
  • печериці – 250 г,
  • цибулина,
  • овочевий бульйон – 500 мл,
  • вершки – 120 мл,
  • вершкове масло – 20 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • вода – 40 мл.

Приготування

Наріжте хліб дрібними кубиками і залийте його теплим молоком. Залиште розмокати на 15 хв.

Злегка збийте яйце з сіллю і додайте його до хлібної маси разом із подрібненою петрушкою. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Сформуйте з хлібного тіста невеликі кульки.

Наріжте гриби тонкими пластинками. Обсмажте їх до золотистого кольору, щоб випарувалася зайва волога. Дрібно наріжте цибулю і відправте її до грибів. Посоліть і готуйте до золотистого кольору.

Влийте на сковороду овочевий бульйон і доведіть до кипіння. Потім викладіть хлібні фрикадельки, накрийте сковороду кришкою і готуйте 0,5 год. на невеликому вогні.

Чеські фрикадельки

Влийте до страви вершки і додайте вершкове масло, перемішайте.

Розбавте борошно у воді та влийте суміш на сковороду. Готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього потримайте страву під кришкою ще 5 хв. і подавайте до столу.

«Уют» №13-25.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *